Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr przeciwśmieciowy

Featured Replies

Napisano

Czy można coś takiego kupić czy trzeba robić samemu?

Chodzi mi o zabezpieczenie wlotu powietrza do dmuchawy( ten pod szyba przednią) jak stoje gdzieś pod drzewami a następnie wł. nadmuch , to do środka wali jakimiś nasionami z dzew i kawałkami liściangryfire.gif .Nie mam filtra przeciw_pyłkowego bo nie mam klimy.

Jak wy sobie z tym radzicie? Oczywiście poza cotygodniowym odk. samochodu. zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Ja tez mialem dosyc lisci w wentylatorze i piasku w oczach wiec sam sobie zrobilem filtr przeciwpylkowy. Wycialem cobie kwadrat z fizeliny (dobrze do tego nadaje sie wklad od okapu kuchennego taka biala ala watka 270751858-jezyk.gif) i przykleilem se w podszybiu tam gdzie jest wlot powietrza z zewnatrz. Teraz mam ten problem juz z glowy smile.gif

Napisano

kiedyś spotkałem takiego, co sobie założył.........pończochę hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

muszę przyznać, że spełniała zadanie biglaugh.gif

Napisano

> i przykleilem se w podszybiu tam gdzie jest wlot powietrza z

> zewnatrz. Teraz mam ten problem juz z glowy

Ale tu chodzi o filtr w Punto II... grinser006.gif

Napisano

To w PII nie ma wlotu powietrza? To ktoredy sie ono dostaje do dmuchawy?

Napisano

> To w PII nie ma wlotu powietrza? To ktoredy sie ono dostaje do dmuchawy?

Chodzi o to, że nie jest w podszybiu, ani w podobnym miejscu, i patenty z Punto Classic raczej nie dadzą się przeszczepić... wink.gif

2049818-fppy%B3.jpg

Napisano

No dobra. ale w karoserii nie ma zadnego otworu gdzie wlatuje powietrze ktore dalej wlatuje do tego calego ustrojstwa?

Napisano

> No dobra. ale w karoserii nie ma zadnego otworu gdzie wlatuje powietrze

> ktore dalej wlatuje do tego calego ustrojstwa?

No, pewnie jakaś dziura być musi... hmm.gifhmm.gif

Napisano

No wlasnie. Wiec jak by dojsc gdzie to moznaby tam przykleic taki kawalek fizelinki lub czegos podobnego i bylby to wlasnej produkcji filtr przeciwpylkowy. Nie wiem jak w PII a w PI jak zdejmie sie plastik pod szyba to tam jest wlot. Raczej na 90% stawiam ze w PII powinno byc w tym samym miejscu (choc mogem sie mylic) hmm.gif

Napisano

> Raczej na 90% stawiam ze w PII powinno byc w tym samym miejscu (choc mogem sie mylic)

Nic nie trzeba zdejmowac. Jak sie otworzy maske, to stojac przodem do auta wlot jest po lewej stronie, w tym zaglebieniu miedzy komora silnika a podszybiem. Tylko z mocowaniem moze byc problem albo trzeba kleic do blachy. Sam to kiedys rozwazalem bo co prawda filtr przeciwpylkowy mam, ale pyrkajacy lisc w wentylatorze potrafi napsuc nerwow, a filtr jest dopiero za wentylatorem.

Kyniu

Napisano

Nareszcie ktos kto cos wie. Ja w PI przykleilem na tasme 2-stronna. Jak narazie trzyma sie a juz jezdze z tym juz ze 2 lata.

Napisano

Dzięki za podpowiedz z fizoliną tak chyba zrobie.(pocztąkowo myślałem o pończoszce hehe.gif)

Byłem w piątek a ASO (piszczenie z rana paska- poprawili naciąg)

i zapytałem o jakąś osłone na wlot powietrza- podobno kosztuje to ok 100zetów yikes.gif ale to chyba ten filtr przeciwpyłkowy.

A wracając do paska to jak dalej będzie piszczeć to wymiana - ale nie obejmuje tego gwarancja confused.gif .

A sam pasek z wymianą(po znajomości ) 20złych. DOBRA CENA???

Napisano

> A sam pasek z wymianą(po znajomości ) 20złych. DOBRA

> CENA???

boje_sie.gif chyba używany chcą Ci włożyć. J bym się zastanowił.....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.