Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

focus 1,8 tddi 90km problem z niskimi obrotami

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich

Gościnnie na tym forum, bo potrzebuje info o autko teścia, a mianowicie:

po ponad 180 tyś km padł sterownik pompy, oczywiście z winy pompy, wymienione na pompę regenerowaną z nowym sterownikiem (kalibracja i zdjęte immo oczywiście), i tu się zaczęły schody!

Po odpaleniu silnik gadał pięknie do czasu jak nie złapał temp. i wyłączył podwyższone obroty, od czasu do czasu silnik pracuje nieładnie - ma ewidentnie za niskie obroty,troszkę nim trzęsie, wystarczy dotknąć tylko gazu i minimalnie rosną obroty i jest oki, po włączeniu samych świateł jak jest minimalne obciążenie dla silnika to już też jest oki.

Panowie o co chodzi? wcześniej silnik pracował poprawnie, pompa 100% oki (bo to już druga podmianka, wcześniej używka i sądziłem, że tu był problem,więc zapodałem regenerowaną i to samo). Jak silnik jest zimny to jest oki, jak ciepły to już nie frown.gif

Napisano

Tylko i wyłącznie musisz podpiąć pod kompa i zobaczyć czy pokazuje błędy...

> Witam Wszystkich

> Gościnnie na tym forum, bo potrzebuje info o autko teścia, a mianowicie:

> po ponad 180 tyś km padł sterownik pompy, oczywiście z winy pompy, wymienione na pompę regenerowaną

> z nowym sterownikiem (kalibracja i zdjęte immo oczywiście), i tu się zaczęły schody!

> Po odpaleniu silnik gadał pięknie do czasu jak nie złapał temp. i wyłączył podwyższone obroty, od

> czasu do czasu silnik pracuje nieładnie - ma ewidentnie za niskie obroty,troszkę nim trzęsie,

> wystarczy dotknąć tylko gazu i minimalnie rosną obroty i jest oki, po włączeniu samych świateł

> jak jest minimalne obciążenie dla silnika to już też jest oki.

> Panowie o co chodzi? wcześniej silnik pracował poprawnie, pompa 100% oki (bo to już druga

> podmianka, wcześniej używka i sądziłem, że tu był problem,więc zapodałem regenerowaną i to

> samo). Jak silnik jest zimny to jest oki, jak ciepły to już nie

Napisano

> Witam Wszystkich

> Gościnnie na tym forum, bo potrzebuje info o autko teścia, a mianowicie:

> po ponad 180 tyś km padł sterownik pompy, oczywiście z winy pompy, wymienione na pompę regenerowaną

> z nowym sterownikiem (kalibracja i zdjęte immo oczywiście), i tu się zaczęły schody!

> Po odpaleniu silnik gadał pięknie do czasu jak nie złapał temp. i wyłączył podwyższone obroty, od

> czasu do czasu silnik pracuje nieładnie - ma ewidentnie za niskie obroty,troszkę nim trzęsie,

> wystarczy dotknąć tylko gazu i minimalnie rosną obroty i jest oki, po włączeniu samych świateł

> jak jest minimalne obciążenie dla silnika to już też jest oki.

> Panowie o co chodzi? wcześniej silnik pracował poprawnie, pompa 100% oki (bo to już druga

> podmianka, wcześniej używka i sądziłem, że tu był problem,więc zapodałem regenerowaną i to

> samo). Jak silnik jest zimny to jest oki, jak ciepły to już nie

Posprawdzaj dokładnie wszystkie małe wężyki, czy aby któryś nie jest odłączony. Może któryś wężyk jest podłączony nie w to miejsce w które trzeba. Może mechanik coś pociągnął, albo urwał.

U mnie np. wymieniając rozrusznik prawdopodobnie pociągnął jeden przewód od podciśnienia i samochód wcale nie miał przyspieszenia - nawet check się nie zapalił :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.