Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prędkościomierz nie działa Punto II 1.2 16V Sporting

Featured Replies

Napisano

Problem polega w tym że licznik nie pokazuje prędkości , po podpięciu się pod FES wskazanie prędkość samochodu działa pokazuje na laptopie z jaką prędkością jadę wiec czujnik działa.

W testach licznika wszystko działa oprócz prędkościomierza wskazówka ani drgnie

Przy próbie wyosiowania licznika fiatecusacan się wywala ktoś po prostu już majstrował przy nim :/

W jaki sposób upewnić się ze to wina licznika a nie coś innego ?? i czy da się to naprawić czy zamówić licznik ??

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Problem polega w tym że licznik nie pokazuje prędkości , po podpięciu się pod FES wskazanie

> predkość samochodu działa pokazuje na laptopie z jaką prędkością jadę wiec czujnik działa.

> Pozdrawiam

A czy FES pokazuje błąd prędkościomierza? U mnie tak się działo, jak próbowałem zapalać na słabym akumulatorze albo grzebałem coś przy instalacji radiowej. Pomaga odłączenie akumulatora na kilka minut i oczywiście reset błędu.

Napisano
  • Autor

Po podpięciu FES zero błędu po prostu tak jakby wskazówka umarła

Da się za pomocą FESa wyskalować wskazanie paliwa bo pokazuje zły stan paliwa :/

Odłączenie już akumulatora i nic to nie daje frown.gif

Pozdrawiam

Napisano

Miałem podobny problem. Tzn. na początku zaczął przekłamywać-zaniżać obrotomierz, wszystkie próby "resetu" typu odłączanie aku, kasowanie błędów FES'em itp. nie pomagały, ale jeździłem dalej. Po pewnym czasie prędkościomierz umarł, po nim wskaźnik poziomu paliwa.

Nie chciało mi się bawić w rozbieranie, sprawdzanie itp. - koszty takich zabiegów są zbyt duże w porównaniu z zakupem używki, no chyba, że znasz się na elektronice.

Proponuje poszperać na aukcjach i znaleźć odpowiednik, pamiętaj tylko żeby był od tej samej wersji i najlepiej z mniejszym przebiegiem, bo podobno tylko taki da się wyosiować (wyrównać stan km licznika z kompem).

Napisano
  • Autor

Jeżeli chodzi o wskazówkę paliwa już naprawiłem ktoś rozbierał licznik i źle ustawił. Potencjometr z prędkościomierza bardzo ciężko chodzi tak jak by się zatarł i chyba w tym tkwi problem :/

Problem polega jeszcze w tym że gdy próbuje osiować licznik wywala mi się na zapis do modułu : Tablica przyrządów (NQS)

Czyżby licznik padał już ??

Pozdrawiam

post-108413-14352516195468_thumb.jpg

Napisano

> Problem polega jeszcze w tym że gdy próbuje osiować licznik wywala mi się na zapis do modułu :

> Tablica przyrządów (NQS)

W jaki sposob to robisz?? FES'em da sie wyosiowac?? Duzo szperalem na ten temat i wszedzie ostatecznie zalecali jechac do ASO i podpiac do tego ich egzaminera. Ja jezdze bez osiowania, na szczescie wyswietlacz nie miga - bo tak sie czesto innym ludziom zdazalo po wymianie i przy niezgodnosci km miedzy licznikiem, a kompem.

Napisano
  • Autor

Wskazówkę ustawiłem sobie według testu wychylenia poziomu paliwa, manualnie sobie ją przestawiłem a na koniec zrobiłem test czy wychyla się prawidłowo zlosnik.gif

A mi Fes wywala się przy gdy chce przeprowadzić Procedurę osiowania PROXY na Tablicy przyrządów (NQS)

Napisano

> A mi Fes wywala się przy gdy chce przeprowadzić Procedurę osiowania PROXY na Tablicy przyrządów

> (NQS)

Wiec cos w tym jest, ze trzeba jechac do ASO na osiowanie. Jakbys znalaz sposob jak zrobic to w domowych warunkach chetnie poslucham smile.gif

Moim zdaniem licznik zakancza swoj zywot, jak chcesz sie bawic w reanimacie to Twoja decyzja smile.gif Ja bym poszukal uzywki z gwarancja rozruchowa za przyzwoite pieniadze i zrobil podmianke.

Umnie byl jeszcze jeden problem, bo moj kropek ma automatyczna skrzynie biegow - znalezc taki licznik to nielada wyczyn smile.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

ale nadal nie moge zrobić osiowania :/

natomiat Fiat km tool skorygowałem sobie przebieg na taki jak miałem wcześniej zlosnik.gif

Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.