Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

docisk?

Featured Replies

Napisano

przymierzam sie do wymiany oleju w skrzyni, ale nie wiem jakim olejem powinna zostac zalana skrzynia (8 lat temu zostal wlany mobil atf 220 i nie wiem jakie sa jego oznaczenia- wiecie "w" iles tam...) jakbyscie mogli mi jakos pomoc, to napiszcie.

druga sprawa, ktora wiaze sie z pierwsza chodzi o sprzeglo, ktore ma przejechane 260 kkm. nie slizga sie, ale mysle ze tarcza jest juz cienka jak papier oraz ze docisk konczy swoj zywot.

objawy sa takie: jak ruszam na plaskim (auto puste- ok, zaladowane- srednio ok) to ok, ale jezeli stoje np w korku na jakims ostrym podjezdzie (w dodatku obciazony) i ruszam, to mam wrazenie ze sprzeglo "siluje" sie z silnikiem. nie slizga sie (silnik nie wyje, obroty nie rosna, wydaje mi sie ze troche nawet spadaja, ale to normalne jak sie rusza pod gorke bez gazu na samym sprzegle), tylko odnosze wrazenie, ze pulsuje/drzy tak jak w przypadku abs-u i trwa to 1-3 s (a wczesniej tego nie bylo albo trwalo ms). jak dodam gazu to przestaje pulsowac i auto tak, jak w przypadku automatu (albo magicznej rozczki wink.gif ) zaczyna sie toczyc.

pamietam, ze jeszcze pare tys km temu tego nie bylo i auto puste czy zaladowane ruszalo bez takich efektow.

co o tym myslicie, docisk sie konczy? wymieniac sprzeglo i olej przy okazji, czy olac sprawe poki sie nie slizga i wymienic tylko olej? dodam, ze przy zaciagnietym recznym auto gasnie, choc czuc to pulsowanie wczesniej.

pozdro.

Napisano

Co do przebiegu i tarczy to jak auto nie było katowane to powinna jeszcze wytrzymać, bardziej bym obawiał się właśnie o docisk.

W moim przypadku tarcza spokojnie by sobie jeszcze pojeździła "ładnych parę" kilosów, ale docisk nie dał rady(kilka listów się wysypało) i miałem to przy mniejszym przebiegu jak Ty, ale winą obarczam swój styl jazdy biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.