Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

EGR czym to wyczyścić?

Featured Replies

Napisano

Witam chciałbym wyczyścić zawór EGR w moim TDI tylko nie wiem czym to najlepiej zrobić macie jakieś dobre preparaty do tego a może wystarczy czysta benzyna.Zawór powoduje u mnie szarpnięcie przy około 2tyś obrotów przeważnie na drugim biegu.

Chodzi o ten zawór http://allegro.pl/przepustnica-egr-skoda-octavia-1-9-vw-golf-iv-p-i2315312781.html

Napisano

> Witam chciałbym wyczyścić zawór EGR w moim TDI tylko nie wiem czym to najlepiej zrobić macie jakieś

> dobre preparaty do tego a może wystarczy czysta benzyna.Zawór powoduje u mnie szarpnięcie przy

> około 2tyś obrotów przeważnie na drugim biegu.

> Chodzi o ten zawór

> http://allegro.pl/przepustnica-egr-skoda-octavia-1-9-vw-golf-iv-p-i2315312781.html

kolego to jest w rzeczy samej zawór EGR ale on nie powoduje tego szarpnięcia zainteresuj się raczej zaworem podciśnieniowym sterującym właśnie tym zaworem ja to przerabiałem co do tego zawóru to możliwości są na szczęście ograniczone może być zapchany lub nie szczelny nie trzyma ciśnienia lub podciśnienia w obu tych przypadkach trzeba go wymienić można próbować czyścić lecz wyczyszczenie równa się rozebraniu potem trzeba go kleić żeby był szczelny co nie trwa długo pozdrawiam a najlepiej odłącz w/w zawór nie będzie ci mulić silnika jeżeli jest sterowany ciśnieniowo wystarczy przewód bięgnący do zaworu dokładnie zaślepić czymś

Napisano
  • Autor

> kolego to jest w rzeczy samej zawór EGR ale on nie powoduje tego szarpnięcia zainteresuj się raczej

> zaworem podciśnieniowym sterującym właśnie tym zaworem ja to przerabiałem co do tego zawóru to

> możliwości są na szczęście ograniczone może być zapchany lub nie szczelny nie trzyma ciśnienia

> lub podciśnienia w obu tych przypadkach trzeba go wymienić można próbować czyścić lecz

> wyczyszczenie równa się rozebraniu potem trzeba go kleić żeby był szczelny co nie trwa długo

> pozdrawiam a najlepiej odłącz w/w zawór nie będzie ci mulić silnika jeżeli jest sterowany

> ciśnieniowo wystarczy przewód bięgnący do zaworu dokładnie zaślepić czymś

No narazie jeżdze z wyciągniętą tą cienką rurką od tego grzyba,rurkę zaślepiłem śrubą i wtedy nie szarpie.

Napisano

egr jak się zasyfi to widać i czuć to w spalinach , auto lepiej jedzie jak się odpuszcza gaz itd. Szarpanie to może być wina zmiennej geometrii , nagłego przyrostu boostu itp spraw wink.gif We fiatach zwyczajowo przepływka robiła jaja w okolicach 2000obr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.