Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lozysko amortyzatora w przednim zawieszeniu.

Featured Replies

Napisano

Hej.

Ma ktos moze fotke gdzie owe lozysko jest zamocowane ?

Czeka mnie wymiana amortyzatorow z przodu,

wiec pomyslalem sobie zeby moze od razu zrobic calosc w zawieszeniu (odboje i oslona oczywiscie na 100%) ..

Ale czy jest sens wymieniac samo lozysko ? ... czyz ono nie jest wpasowane w poduszke ?

Przykladowe lozysko ...

Przy okazji ... spodziewac sie jakichs problemow przy wymianie amorkow ?

Napisano

> Hej.

> Ma ktos moze fotke gdzie owe lozysko jest zamocowane ?

> Czeka mnie wymiana amortyzatorow z przodu,

> wiec pomyslalem sobie zeby moze od razu zrobic calosc w zawieszeniu (odboje i oslona oczywiscie na

> 100%) ..

> Ale czy jest sens wymieniac samo lozysko ? ... czyz ono nie jest wpasowane w poduszke ?

> Przykladowe lozysko ...

> Przy okazji ... spodziewac sie jakichs problemow przy wymianie amorkow ?

zaopatrz się w dobry - bardzo dobry ( z mocnego twardego materiału) imbus- inaczej nie odkręcisz górnego mocowania.

tutaj

masz górne łożyska - oryginalne w dobrej cenie- komplet z poduszką- nie ma co kombinować - to elementy nierozbielane.

Jak wymieniać to komplet- prawdopodobnie i tak mają już luz

Napisano

> zaopatrz się w dobry - bardzo dobry ( z mocnego twardego materiału) imbus- inaczej nie odkręcisz

> górnego mocowania.

> tutaj

> masz górne łożyska - oryginalne w dobrej cenie- komplet z poduszką- nie ma co kombinować - to

> elementy nierozbielane.

> Jak wymieniać to komplet- prawdopodobnie i tak mają już luz

dokładnie ok.gif

identyczne kupiłem i mam założone u siebie ok.gif

Napisano
  • Autor

> zaopatrz się w dobry - bardzo dobry ( z mocnego twardego materiału) imbus- inaczej nie odkręcisz

> górnego mocowania.

> tutaj

> masz górne łożyska - oryginalne w dobrej cenie- komplet z poduszką- nie ma co kombinować - to

OK ....dzieki za info .. zamawiam je.

Chcialbym poprosic jeszcze o momenty na poszczegolnych srubach, ktore bede musial odkrecac.

Napisano
  • Autor

> górnego mocowania.

Nawet z imbusem nie poradzilem sobie z odkreceniem ... dopiero dobra "żaba" i 2 osoby dały rade.

Nie wiem jak mozna odkrecic te nakretke.

Dobrze ze wymienialem amorki ... pozwolilem sobie olac dbałość o amorki ... i wybralem tryb siłowy.

> tutaj

Tutaj tez dzieki za dobra rade ...

Lozysko oderwalo sie ok poduszki.

Dodatkowo ... warto na przyszlosc posmarowac smarem sruby skrecajace amorki z piasta .... u mnie bez problemu odkrecilem 3 ... z jedna walczylem kilka godzin ... efekt ... sruba do wymiany ... musialem uzyc naprawde sporego mlotka ... sruba zapiekla sie w piascie.

Napisano

> Nawet z imbusem nie poradzilem sobie z odkreceniem ... dopiero dobra "żaba" i 2 osoby dały rade.

Warto wcześniej je po prostu zalać np naftą lub odrdzewiaczem kilka dni wcześniej- puści ok.gif

> Nie wiem jak mozna odkrecic te nakretke.

można - ja dałem radę - sam grinser006.gif

> Dobrze ze wymienialem amorki ... pozwolilem sobie olac dbałość o amorki ... i wybralem tryb siłowy.

cóż - uczymy się na błędach grinser006.gif

> Tutaj tez dzieki za dobra rade ...

> Lozysko oderwalo sie ok poduszki.

> Dodatkowo ... warto na przyszlosc posmarowac smarem sruby skrecajace amorki z piasta .... u mnie

> bez problemu odkrecilem 3 ... z jedna walczylem kilka godzin ... efekt ... sruba do wymiany

> ... musialem uzyc naprawde sporego mlotka ... sruba zapiekla sie w piascie.

Wystarczyło dobry klucz z nasadką i poruszać lewo prawo tą śrubą- potem lekko wybijać z nakręconą nakrętką- pójdzie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Warto wcześniej je po prostu zalać np naftą lub odrdzewiaczem kilka dni wcześniej- puści

Tydzien wczesniej zalalem odrdzewiaczem ... i co 2 dni dolewalem ... nie pomoglo frown.gif

> Wystarczyło dobry klucz z nasadką i poruszać lewo prawo tą śrubą- potem lekko wybijać z nakręconą

> nakrętką- pójdzie

w ten wlasnie sposob ruszylem pozostale 3 ... wykrecilem je bez problemu... oprocz jednej.

Gdy odkrecilem gorna srube.. to moglem delikatnie ruszac zwrotnica na tej srubie ... zapiekla sie w zwrotnicy.

Przy ciagnieciu ruszaniu zwrotnica, sruba wyraznie ruszala sie wraz z nia ... laczenie amorek-zwrotnica puscilo.

Przy okazji .. o ile ktos ma troche czasu ..warto spojrzec ja oslone tloczka w zacisku ... mialem podarta gume w kilku miejscach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.