Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co kupic i co zrobic zeby w aucie jakos gralo?

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych kacikowiczow.

Poniewaz jestem ciemny w sprawach CA to oczywiscie pisze tutaj.

Fanem jakosci dzwieku nie jestem, np bardziej mi odpowiada dzwiek tanich sluchawek Creative ep-630 niz Sennheiserow kosztujacych 4 razy tyle. Nie chcialbym wiec popelnic w przypadku auta tego samego bledu i wydac wiecej pieniedzy i byc niezadowolonym.

Chodzi o Puga 406, drzwi wygluszone, radio Pioneer 2320ub i seryjne glosniki (tweetery 55mm, 165mm w drzwiach, 6x9" w polce). No i teraz pytanie:

-co warto zmienic i na co?

Z tego co wyczytalem po forach, wyszlo mi ze wzmacniacz i sub. Ale kompletnie nie wiem jakie, co i gdzie.

Chcialbym aby radio zostalo bo jest prawie nowe i ma wszystko czego potrzebuje. Budzet wiadomo, ze najlepiej jak najtaniej, 1000zl na pewno na ten cel nie przeznacze.

Bardzo prosze o jakiekolwiek podpowiedzi, informacje i porady.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Witam szanownych kacikowiczow.

> Poniewaz jestem ciemny w sprawach CA to oczywiscie pisze tutaj.

> Fanem jakosci dzwieku nie jestem, np bardziej mi odpowiada dzwiek tanich sluchawek Creative ep-630

> niz Sennheiserow kosztujacych 4 razy tyle. Nie chcialbym wiec popelnic w przypadku auta tego

> samego bledu i wydac wiecej pieniedzy i byc niezadowolonym.

> Chodzi o Puga 406, drzwi wygluszone, radio Pioneer 2320ub i seryjne glosniki (tweetery 55mm, 165mm

> w drzwiach, 6x9" w polce). No i teraz pytanie:

> -co warto zmienic i na co?

> Z tego co wyczytalem po forach, wyszlo mi ze wzmacniacz i sub. Ale kompletnie nie wiem jakie, co i

> gdzie.

> Chcialbym aby radio zostalo bo jest prawie nowe i ma wszystko czego potrzebuje. Budzet wiadomo, ze

> najlepiej jak najtaniej, 1000zl na pewno na ten cel nie przeznacze.

> Bardzo prosze o jakiekolwiek podpowiedzi, informacje i porady.

Jak 1000zł to trochę mało na sprzęt który ma grać lepiej niż seria sprawdź sobie Dls b seria albo PowerBass seria L lub helix darkblue

wszystkie maja jedwabna kopułke i będą grały w miarę jakościowo Piec kup używany np: alpine jakas klasyka albo nowe PB zależy czy masz tez w planach kupno suba bo jak tak kup piec 4ch i zepnij go na 3ch a 6x9 na tyle zostaw seryjne i nie ładuj tam pieniędzy bo szkoda ja mam zestaw z tyłu a i tak jeździ zawsze wyłączony :D

Napisano

Drogi kolego. Radio którym dysponuje autor a ktorego zmieniać nie chce posiada tylko jedna pare wyjsc RCA

Więc bez zbednych kombinacji da się podłączyć piec 2 kanałowy. Jak drzwi są dobrze wygłuszone to proponowałbym zmienić głośniki z przodu i podłączyć je pod wzmacniacz 2 kanałowy. Powinno naprawde przyjemnie grać.

Ja osobiście skłaniałbym się do GZ i do PB

Albo może poszukałbym Magnata RX22 (sam mam rx44)

Jednakże niech wypowiedzą się Ci bardziej obeznani z CA bo ja laik jestem.... :D

Napisano

> Drogi kolego. Radio którym dysponuje autor a ktorego zmieniać nie chce posiada tylko jedna pare

> wyjsc RCA

> Więc bez zbednych kombinacji da się podłączyć piec 2 kanałowy. Jak drzwi są dobrze wygłuszone to

> proponowałbym zmienić głośniki z przodu i podłączyć je pod wzmacniacz 2 kanałowy. Powinno

> naprawde przyjemnie grać.

> Ja osobiście skłaniałbym się do GZ i do PB

> Albo może poszukałbym Magnata RX22 (sam mam rx44)

> Jednakże niech wypowiedzą się Ci bardziej obeznani z CA bo ja laik jestem.... :D

Jedna para RCA to nie problem żeby podłączyć 4ch piec a sam właściciel nie określił czy tylko przód pakuje czy też chce suba dlatego tylko sugeruję mu takie zakupy żeby potem nie musiał 2 piecy kupować :D

Napisano

> Jedna para RCA to nie problem żeby podłączyć 4ch piec a sam właściciel nie określił czy tylko przód

> pakuje czy też chce suba dlatego tylko sugeruję mu takie zakupy żeby potem nie musiał 2 piecy

> kupować :D

Przy tym radiu to już są kombinacje. Albo przejsciowka na Hi-input albo problemy z wysterowaniem tego poprawnie. Jak podłaczy pod radio z rozgałężnikiem 1xRCA-2xRCA wszystkie regulacje bedzie trzeba ustawiac na wzmacniaczu. Mozna oczywiscie kupić 4kanałowy tak na przyszłośc. Ale to juz sam autor musi zdecydowac czy jest sens z tym radiem.

Napisano

> Jak 1000zł to trochę mało na sprzęt który ma grać lepiej niż seria

taaaaaaaaaaaaaaaaa, najlepiej wsadzić z 5-10 tysięcy wtedy usłyszy rożnicę

Rowalają mnie takie teksty.

Kupując wzmaka np jbl http://allegro.pl/wzmacniacz-jbl-gto-4000-4-kanalowy-i2435043913.html cena dojdzie max do 250

głośniki http://allegro.pl/listing/product.php?id...VRlkESDFlODE%3D

skrzynię http://allegro.pl/jbl-cs-1204b-skrzynia-basowa-gwarancja-2-lata-i2411576175.html

Sprzęt na1000 % dużo lepiej zagra jak fabryczny a jest to kwota 1000

sprawdź sobie Dls b seria albo

> PowerBass seria L lub helix darkblue

> wszystkie maja jedwabna kopułke i będą grały w miarę jakościowo Piec kup używany np: alpine jakas

> klasyka albo nowe PB zależy czy masz tez w planach kupno suba bo jak tak kup piec 4ch i zepnij

> go na 3ch a 6x9 na tyle zostaw seryjne i nie ładuj tam pieniędzy bo szkoda ja mam zestaw z

> tyłu a i tak jeździ zawsze wyłączony :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.