Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zarówka H13 w Cruze lub H4

Featured Replies

Napisano

Ma ktos jakas informacje, albo zna roznice ktora spowodowała ze na rynek US mamy w Cruzie zarowke H13 a w EU jest montowana H4? Tak zeby było inaczej czy sa jakies inne roznice poza podstawa zarówki?

Napisano

> Ma ktos jakas informacje, albo zna roznice ktora spowodowała ze na rynek US mamy w Cruzie zarowke

> H13 a w EU jest montowana H4? Tak zeby było inaczej czy sa jakies inne roznice poza podstawa

> zarówki?

H4 jest nielegalna w USA. A przynajmniej jak tam mieszkalem to tak mi mowili. H13 ma inna geometrie swiecenia. Tak na chlopski rozum to pewnie dlatego tam sa swiatla symetryczne a u nas niesymetryczne dlatego i zarowka inna. Pytanie tylko czy w cruze USA sa swiatla symetryczne?

Napisano
  • Autor

> H4 jest nielegalna w USA. A przynajmniej jak tam mieszkalem to tak mi mowili. H13 ma inna geometrie

> swiecenia. Tak na chlopski rozum to pewnie dlatego tam sa swiatla symetryczne a u nas

> niesymetryczne dlatego i zarowka inna. Pytanie tylko czy w cruze USA sa swiatla symetryczne?

czyli wynika z tego ze taki regionalny wybryk? Cisne Chevrolet Europe o uruchomienie DRL w Cruzie, a wiem ze na H13 ta funkcja dziala, wiec chyba tez powinna działać na H4 jak obie dzialaja tak samo czyli na dwoch wloknach.

Napisano

> czyli wynika z tego ze taki regionalny wybryk? Cisne Chevrolet Europe o uruchomienie DRL w Cruzie,

> a wiem ze na H13 ta funkcja dziala, wiec chyba tez powinna działać na H4 jak obie dzialaja tak

> samo czyli na dwoch wloknach.

IMO regionalny. Z tym, ze w Fordzie mialem DRL i to dlugie swiecily na pol gwizdka. Nie wiem jak to w chevrolecie jest zrobione.

Napisano

> Pytanie tylko czy w cruze USA sa swiatla symetryczne?

Tak, są symetryczne i nie mają możliwości regulacji kąta padania strumienia światła z kabiny.

Różnica miedzy H13 i H4 w Cruze polega głównie na innym strumieniu świetlnym,

ale moc tego światła jest IDENTYCZNA.

Nie ma żadnych przetwornic czy grubszych kabli i fizycznie poza kształtem, osadzeniem i wtyczką nie różni się.

Dla porównania w rosyjskich modelach są fabrycznie H11 zamiast H8 i tam jest już wzrost mocy o ponad 60%.

Czesi globalnie zakładają w kontynentalną instalację do przeciwmgielnych żarówki H11 (55W) w miejsce oryginalnych H8 (35W).

Czym się to może skończyć czas pokaże.

Gdy pokazałem hameryńcom, że takie coś jak regulacja kąta światła w zależności od obciążenia w naszych Cruzakach jest standardem to wpadli w zachwyt i chcą to montować.

Ale daremny ich trud bo amerykańskie lampy pozbawione są silniczków do regulacji luster. Ale niech próbują grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.