Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bingo S gaśnie w korku i opcja "cut-off"

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Mam astrę F i instalację Bingo S, parownik Asterik AT07. Zauważyłem, że jak stoję w korku i samochód zagrzeje się do przynajmniej 97*C to spada z obrotów i jak próbuję przyspieszyć to gaśnie. Przy normalnych temp wszystko działa jak należy. Filtr wymieniony, mazut spuszczony.

Kolejne pytanie o opcję "cut-off". Wczoraj ją włączyłem ale zapomniałem, że mi rok temu wywalili krokowca i wstawili register bo mi gasł na jałowych. Jest jakaś opcja, żeby to działało?

Załączam zdjęcia, że jakby ktoś miał jakieś propozycje do zmiany ustawień to chętnie spróbuję.

Screen 1

Screen 2

Screen 3

Screen 4

No i jeszcze jedno, (już kiedyś pytałem ale może coś się zmieniło) czy da się zaktualizować centralkę, żeby móc odpalać na gazie czy pozostaje tylko wymiana na nowszą?

Dodam, że od kilku dni posiadam interfejs.

Napisano

> ... jak stoję w korku i samochód zagrzeje się do przynajmniej 97*C to spada z obrotów i jak próbuję przyspieszyć to gaśnie...

Czy ten oscyloskop jest przy temp. 97°C?

> ...rok temu wywalili krokowca i wstawili register bo mi gasł na jałowych. Jest jakaś opcja, żeby to działało?

Jak wywalili krokowy, to programem możesz tylko regulować przełączanie na lpg i ustawienie registra w oparciu o sygnał z lambdy ...

Krokowy powinien być podłączony i instalacja powinna być wyregulowana ...

Im nie chciało się tego robić - prościej było wywalić krokowca.

> Załączam zdjęcia, że jakby ktoś miał jakieś propozycje do zmiany ustawień to chętnie spróbuję.

Przełączanie - powinno być przy opadających obrotach - lepiej dla silnika, ale jak nie szarpie przy przełączaniu to chyba nie ma różnicy.

Napisano
  • Autor

Wszystkie screeny były robione w tym samym momencie (czyli 31*C), na podwórku. Mam wymontowany termostat więc dopiero jak wrócę z jakiejś trasy to go dogrzeję do tej temp i wrzucę screen.

Co do krokowca to myślisz, że opłaca mi się go montować? Ja generalnie duużo hamuję silnikiem ale wyczytałem, że cut-off nie daje jakiejś ogromnej różnicy. Tym bardziej, że spalanie w cyklu 80% miasto/20% trasa mam tylko 8,6l.

Co do przełączania to dzięki wielkie, zmienię to.

Napisano

> ... cut-off nie daje jakiejś ogromnej różnicy....

W spalaniu nie ...

Polecam pozostawienie włączonego cut-off jeżeli jeździsz po górach albo często hamujesz i przyspieszasz ...

> Tym bardziej, że spalanie w cyklu 80% miasto/20% trasa mam tylko 8,6l.

Według mnie masz bardzo małe spalanie (choć zależy od stylu jazdy) jak na wskazanie sondy lambda - bogato.

Być może jest tak, że na wolnych obrotach jest bogato, a na wysokich ubogo - stąd takie spalanie.

Uboga mieszanka nie jest bezpieczna dla silnika ...

Napisano

> W spalaniu nie ...

> Polecam pozostawienie włączonego cut-off jeżeli jeździsz po górach albo często hamujesz i

> przyspieszasz ...

A że tak zapytam po co włączenie cut-off skoro nie ma krokowca? Czym niby ma robić ten cut-off?

Napisano

> Witajcie

> Mam astrę F i instalację Bingo S, parownik Asterik AT07. Zauważyłem, że jak stoję w korku i

> samochód zagrzeje się do przynajmniej 97*C to spada z obrotów i jak próbuję przyspieszyć to

> gaśnie.

A co ma niby regulować skład mieszanki i dostosowywać do zmiennych warunków skoro nie ma krokowca? Całe piękne bingo robi ci teraz jedynie za włącznik LPG i screeny to można pooglądać dla jaj bo nic sensownego z nich nie wyniknie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.