Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak mocy zaraz po odpaleniu (bravo 1.2)

Featured Replies

Napisano

Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem z brakiem mocy zaraz po odpaleniu, auto nie chce wkręcać się na obroty. Zachowuje się tak jakby się zalewał. Sytuacja trwa przez około 2 minut od odpalenia, później jest ok. Problem występuje tylko po dłuższym postoju, powyżej 8 godzin.

Ostatnio jedyna rzecz jaka została zrobiona to został założony gaz (sekwencja). Auto na gazie nie wykazuje żadnych problemów.

Ponieważ w najbliższym czasie będę miał interfejs i podłącze się pod komputer mam pytanie jakie wartości powinna wykazywać sonda lambda. Mam pewne obawy iż coś się z nią dzieje. Aktualnie auto ma przejechane 205kkm.

Napisano

> Witam,

> Od jakiegoś czasu mam problem z brakiem mocy zaraz po odpaleniu, auto nie chce wkręcać się na

> obroty. Zachowuje się tak jakby się zalewał. Sytuacja trwa przez około 2 minut od odpalenia,

> później jest ok. Problem występuje tylko po dłuższym postoju, powyżej 8 godzin.

> Ostatnio jedyna rzecz jaka została zrobiona to został założony gaz (sekwencja). Auto na gazie nie

> wykazuje żadnych problemów.

> Ponieważ w najbliższym czasie będę miał interfejs i podłącze się pod komputer mam pytanie jakie

> wartości powinna wykazywać sonda lambda. Mam pewne obawy iż coś się z nią dzieje. Aktualnie

> auto ma przejechane 205kkm.

Sonda lambda zaczyna pracować dopiero po nagrzaniu więc komputer na zimnym silniku w ogóle nie bierze jej pod uwagę. Stawiał bym albo na czujnik temperatury albo MAP w kolektorze ssącym

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc, zrobiona adaptacja i problemu nie ma.

Komputer pokazał 2 błędy, jeden nie znany a drugi wypadanie zapłonu.

Wcześniej miałem problem z przewodami WN więc pewnie z tego powodu były błędy. Sonda lambda pracuje poprawnie pomimo swojego przebiegu.

pozdrawiam

Napisano

Jeśłi masz gaz i jest rozleguraowany to niestety problem znowu za jakiś czas sie pojawi - jak tylko instalka LPG namiesza znowu "w głowie" kompowi w aucie. Autoadaptacja rzadko rozjeżdza się sama z siebie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.