Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaśnie np.na czerwonym świetle,nie można go potem odpalić

Featured Replies

Napisano

Witam

Dziś miałem taki problem:

1. przejechałem około 60 kilometrów i kawałeczek jechałem wolno na luzie i auto mi zgasło, nie mogłem go potem odpalić. Po około kwadransie auto odpaliło.

2. przejechałem kolejne około 20kilometrów złapało mnie wahadełko na czerwonym świetle i nagle auto znowu zgasło, kiedy ostygło zapaliło.

Opisany odcinek drogi zrobiłem na gazie, mam sekwencję.

Potem resztę drogi około 150 kilometrów jechałem już na benzynie z prędkością około 70-90 km/h. I tak dojechałem do domu.

W domu przełączyłem na gaz podgazowałem do włączenia się wentylatora potem auto pochodziło jeszcze na biegu jałowym.

Nić się nie działo.

Do kompa auta podpiąłem "DOMINATORA OBDII" nie wykazał żadnych błędów.

Może ktoś mi podpowie co się dzieje, co za przyczyna , co szukać lub co wymienić.

Może to czujnik położenia wału ?

Autko narobiło mi dziś dużo strachu.

Pozdrawiam

Napisano

jakby czujnik polozenia wału. dziwne ze błedem nie posiał.

Napisano
  • Autor

> jakby czujnik polozenia wału. dziwne ze błedem nie posiał.

To że się odpalał po jakimś czasie jak ostygł może świadczyć jakby się coś przegrzewało???

Napisano

> To że się odpalał po jakimś czasie jak ostygł może świadczyć jakby się coś przegrzewało???

czujnik polozenia wału tak czasem ma, że jak przestygnie to działa smile.gif

Napisano
  • Autor

> czujnik polozenia wału tak czasem ma, że jak przestygnie to działa

od 11 lat po raz pierwszy mi się tak zachował, jak ten czujnik zdiagnozować i ewentualnie wymienić, jaki to koszt ?

Napisano

<prosze tnij cytaty>

Witam.Czujnik wału przerabiałem to ostatnio.Wymieniłem i mam spokuj.Polecam czujniki firmy EPS.Koszt czujnika ok 120zł.Sam to zrobisz.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Jest błąd na kompie od benzyny "U1601". Wszystkie te gaśnięcia auta dzieją się na gazie. Wczoraj po 8 godz. nie chciał odpalić. Odpiąłem aku, przekręciłem kluczyk i wcisnąłem pedał hamulca na 15 sek. Po tym zabiegu autko odpaliło.

Może to coś z instalacją gazową ?

Napisano

> od 11 lat po raz pierwszy mi się tak zachował, jak ten czujnik zdiagnozować i ewentualnie wymienić,

> jaki to koszt ?

Kiedyś podobny objaw miałem UNO. Problemem był elektroniczny moduł zapłonu. Takie plastykowe (ocenzurowano) z 3 lub 4 przewodami, które było przykręcone do aparatu zapłonowego. Nie wiem, czy w Twoim aucie wygląda to tak samo, ale jeżeli to jest to łatwo ten przypadek zdiagnozować. Natychmiast po zgaśnięciu auta, połóż na tym module np. mokrą szmatę, którą go ochłodzisz. Jeżeli po tym zabiegu odpalisz, to będziesz wiedział co i jak.

Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.