Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prośba o sprawdzenie Renault

Featured Replies

Napisano

Ponieważ jestem nowym użytkownikiem - na początku chciałbym przywitać wszystkich forumowiczów.

Od dnia wczorajszego jestem szczęśliwym posiadaczem Renault Megane 3 1.4 TCE 130kM 2009r. Mam nadzieję, że będzie sprawował się nieźle i będę cieszył się bezawaryjną jazdą.

Na początku chciałbym poprosić o pomoc - czy ktoś z forumowiczów ma 'wejścia' w ASO Renault i byłby w stanie sprawdzić historię mojej Meganki: ponieważ nie dostałem książki serwisowej, interesuje mnie najbardziej zarejestrowane czynności serwisowe, czyli co było robione i przy jakich przebiegach.

Podaję nr VIN: VF1BZ0F0641577678

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich.

Napisano

20.GIF witaj kolego, bezawaryjności życzę 20.GIF

trochę się dziwię, że najpierw kupiłeś a dopiero później sprawdzasz no i dziwi mnie fakt, że 3 letnie auto nie ma książki serwisowej

jeszcze raz witaj drive.gif

Napisano
  • Autor

> trochę się dziwię, że najpierw kupiłeś a dopiero później sprawdzasz no i dziwi mnie fakt, że 3

> letnie auto nie ma książki serwisowej

Auto sprowadzał mój znajomy z Francji i przebieg jest raczej autentyczny ale chciałbym mieć 100% pewność i przy okazji dowiedzieć się nieco o przeszłości serwisowej tego autka.

Szukając auta do siebie zauważyłem z kolei pewną regułę - większość aut sprowadzanych z Francji nie ma książki serwisowej, być może tam nie przywiązują do niej takiej wagi, a być może się mylę

Napisano

> Auto sprowadzał mój znajomy z Francji i przebieg jest raczej autentyczny ale chciałbym mieć 100%

> pewność i przy okazji dowiedzieć się nieco o przeszłości serwisowej tego autka.

> Szukając auta do siebie zauważyłem z kolei pewną regułę - większość aut sprowadzanych z Francji nie

> ma książki serwisowej, być może tam nie przywiązują do niej takiej wagi, a być może się mylę

serwis i tak wpisuje informacje do bazy. Byc moze nie chce im sie drugi raz wpisywac tego do ksiazeczki. U nas, gdzie ludzie sa wciaz przywiazani do kwitow auto bez papierowej ksiazki serwisowej jest dziwne. W bardziej zinformatyzowanych krajach takie cos moze byc norma.

Moze to tez byc jakas wytyczna importera. Moje auto jest z DE a wpisy w ksiazce ma.

Napisano

> witaj kolego, bezawaryjności życzę

> trochę się dziwię, że najpierw kupiłeś a dopiero później sprawdzasz no i dziwi mnie fakt, że 3

> letnie auto nie ma książki serwisowej

Mam Scenika 2011 z polskiego salonu i nie ma książki serwisowej, tzn. na końcu instrukcji obsługi jest kilka kartek na wpisy ale książką tego nazwać nie można. Gość z salonu tłumaczył to ekologią.

• 1 miesiąc później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.