Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Subaru?

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Misiek powoli zaczyna chyba odczuwać swój wiek (mimo znikomego przebiegu)...

Dziś miałem ciekawą przygodę. Podczas odpalania, przekręcając kluczyk do tej pierwszej pozycji, wskazówki poziomu paliwa oraz prędkościomierza powędrowały do góry (do połowy) tylko po to, by zaraz szybko opaść. Zegarek się zresetował i zdawało się słychać coś w rodzaju "pykania". Po tym samochód jak zwykle odpalił bez problemu. Martwi mnie jednak to całe zajście, bo z elektroniką wiadomo - nie ma żartów.

Macie jakieś koncepcje na ten temat? Dodam tylko, że mierzyliśmy akumulator i zarówno w spoczynku jak i z ładowaniem wszystko było w normie.

Napisano

> Macie jakieś koncepcje na ten temat? Dodam tylko, że mierzyliśmy akumulator i zarówno w spoczynku

> jak i z ładowaniem wszystko było w normie.

pierwsza i jedyna - olej temat jezdzij dalej nic sie nie bedzie dzialo zlego w zwiazku z tym zdarzeniem:)

Napisano

Są 2 możliwości tylko, padający akumulator, a druga słaba masa. (Ja w Punto miałem to i to, wystarczyło trochę wilgoci i miałem to samo.)

Napisano

sprawdź klemy, nie było "prądu" i komp się zresetował

Napisano

Na 100% aku. Dwa lata jeździłem z takim "resetem" (zazwyczaj od jesieni do wiosny jak spadała skuteczność akumulatora), doładujesz i będzie ok na jakiś czas. Po wymianie aku problem zniknął smile.gifok.gif

Napisano

Najlepiej wymienić aku i po problemie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ok, klemy sprawdzone, są w porządku. Aku - jak sprawdzałem tego samego dnia to był ok, ale to było po jeździe, wiec mógł się już doładować/jeszcze nie rozładować.

O ile reset zegarka rozumiem, o tyle zaskakujący jest dla mnie ten prędkościomierz, naprawdę przy walniętym aku on potrafi skoczyć sam z siebie do połowy i opaść?

Napisano

> Ok, klemy sprawdzone, są w porządku. Aku - jak sprawdzałem tego samego dnia to był ok, ale to było

> po jeździe, wiec mógł się już doładować/jeszcze nie rozładować.

> O ile reset zegarka rozumiem, o tyle zaskakujący jest dla mnie ten prędkościomierz, naprawdę przy

> walniętym aku on potrafi skoczyć sam z siebie do połowy i opaść?

a niby dlaczego mialby nie dygnac? toz to tylko elektryka i nic wiecej smile.gif

raz zrobilo mi sie tak ze wskaznik paliwa zachowywal sie jak... hmmm wskaznik doladowania? - w czasie jazdy w zaleznosci od obrotow zwiekszalo lub zmniejszalo sie wskazanie temperatury smile.gif

nie wiem skad nie wiem dlaczego.. raz jednen sie tak zrobilo i nigdy wiecej nie powtorzylo smile.gif

a... takie bajerki zdarzaly mi sie tylko przy liczniku bazowym

Napisano

> Najlepiej wymienić aku i po problemie

najlepiej to sprawdzic podlaczenie wyczyscic i jak ktos ma gdzie i czym to podladowac aku... a z wymiana zawsze sie zdazy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.