Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Civic vs Corolla benzynowa do 14tyś...

Featured Replies

Napisano

Dla małżeństwa z dzieckiem(2latka).Koniecznie benzyna,moc min 90koni.Co polecacie??Corolla czy civic???Finansowo ok 14tyś.Na co uważać??Ile palą civic w 1.6 vtec a ile corolla ?

Napisano

Ja bym Ci polecił Civica VII gen. 5d hatchback

Autko na to nie wyglada ale naprawdę zaskakuje przestronnością wnetrza.

Jeżdżę taką Hondą z silnikiem 1,4 (90KM) i mogę Ci jeszcze doradzić abyś szukał egzemplarza z silnikiem 1,6 VTEC.

Ten mniejszy silniczek jest jakby za słaby do tego auta.

Jakby coś jeszcze to pytaj. Użytkuję to auto od około 1,5 roku i coś tam juz nim przejechałem wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ja bym Ci polecił Civica VII gen. 5d hatchback

> Autko na to nie wyglada ale naprawdę zaskakuje przestronnością wnetrza.

> Jeżdżę taką Hondą z silnikiem 1,4 (90KM) i mogę Ci jeszcze doradzić abyś szukał egzemplarza z

> silnikiem 1,6 VTEC.

> Ten mniejszy silniczek jest jakby za słaby do tego auta.

> Jakby coś jeszcze to pytaj. Użytkuję to auto od około 1,5 roku i coś tam juz nim przejechałem

interesuje mnie spalanie tego samochodu i jakie są jego główne bolączki??Zniechęca mnie wygląd zewnętrzny ale kusi ponoć bezawaryjny i ekonomiczny silnik 1,6 vtec...

Napisano

Witam serdecznie.

> interesuje mnie spalanie tego samochodu i jakie są jego główne bolączki??Zniechęca mnie wygląd

> zewnętrzny ale kusi ponoć bezawaryjny i ekonomiczny silnik 1,6 vtec...

Jeździłem jednym i drugim służbowo. Civic znacznie obszerniejszy wewnątrz i lepiej wykonany. W Toyocie raziła taniość materiałów. Kiedyś wyciągałem radio i okazało się, że panel wokół radia i pokręteł nawiewu jest z dykty pokrytej grubą folią!

Civic prowadzi się nieco lepiej, jest twardszy. Toyota bardziej jak wanna, miękko. Za to ciszej.

Spalanie obu oscylowało wokół 7l. Nie było oszczędzane.

Wolałbym Civick-a.

Pozdrawiam.

Napisano

> interesuje mnie spalanie tego samochodu i jakie są jego główne bolączki??Zniechęca mnie wygląd

> zewnętrzny ale kusi ponoć bezawaryjny i ekonomiczny silnik 1,6 vtec...

tutaj troche poczytałem przed zakupem.

Civic tej generacji baaardzo mi się nie podobał ale szybko zmieniłem zdanie.

zimą spalanie podczas dojazdów do pracy - 7,8l (jazda 8km w jedną stronę, tryb wiejsko miejski)

spalanie obecnie zmierzone - 6,5l (również dojazdy do pracy z dodatkiem codziennych tras wieczorami na dystansie 50km, jazda 80% z klimą)

z głównych bolaczek ja bym wymienił - rdza (u mnie atakuje maskę plus kilka "parchów" w różnych zakamarkach, zawieszenie przód (w zeszłym roku była Hanka u mechanika a teraz znów przód mocno stuka i trzeba będzie poszukać przyczyny crazy.gif )

przejedź się tym autem a moze zmienisz zdanie na plus

kilku AK'owiczów odradzało mi silnik 1,4 i pewno słusznie. da sie tym jeździć ale czuje się niedobór mocy w tej budzie, szczególnie przy wyprzedzaniu.

a jeśli już się załączy klimę to dodatkowo traci dynamikę crazy.gif

zrobiłem tym autkiem w zeszłym roku trasę Tarnów-Ateny plus objazdówka na miejscu i nic przykrego sie nie wydarzyło.

ja jestem w sumie zadowolony

tyle, że jeździłem wcześniej Tico hehe.gif

Napisano
  • Autor

a może jakaś almerka w hatchbacku tak z 2003r z benzynowym silnikiem,stosunkowo niedrogie i nawet mi się podoba..........

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.