Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pali się lampka EOBD - MIL

Featured Replies

Napisano

Witam

Zapaliła się u mnie na stałe lampka zwana w instukcji "Awaria systemu kontroli silnika (EOBD)" Podkreślam, że nie chodzi o tzw check.

Fiat ECU Scan nie pokazuje żadnych błędów, jedynie co to potwierdza w zakładce Parametry że lampka się pali tzn dla parametru:

Kont. syst zasilania pliwa

widoczna jest wartość:

Lamp kontr. MIL zapal

O co chodzi? Samochód jeżdzi całkowicie normalnie. Resety autoadaptacji nic nie dają (normalnie po resecie lampka MIL pulsuje dopoki autoadaptacja sie nie skonczy a ona jak paliła sie na stałe tak sie pali)

Sonda nr 1 działa poprawnie, nr 2 też od czasu do czasu pokazuje jakieś zmiany. Katalizotor ma wrtosc OK.

Można jakoś zczytać co jest przyczyną zapalenia tej lampki? ASO by to potrafilo odczytac examinerem? Myslalem ze ECuSacan czyta wszystko,

edyta

Poczytałem, poszperałem...

No więc okazuje sie ze lampka MIL moze sie zapalać jak komp sobie coś tam wyliczy i u mu sie np sklad spalin nie podoba i potem to tesuje przez jakis czas. FiatEcuscan tego nie widzi. Bardziej widza to progamy typowe pod ELM 327 typu np ProScan (za jego pomoca udało mi sie skasowac lampke), OBDSpy - mozna zoabaczyc co jest testowane. Wydawało mi sie, ze u mnie wszystkie testy byly ok - choc moze cos przeoczylem bo sie spieszylem dlatego lampke skasowalem - zoabaczymy czy teraz znowu cos sie pojawi - wtedy sprawdze dokladniej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.