Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drganie silnika

Featured Replies

Napisano

Panie i Panowie mam problem pacjent sejczenko sportaś silnik 1.1 SPI 112 tys nalotu 98 rok. Problem jest nastepujacy raz trzyma obroty 900 raz 1000 do tego na biegu jałowym silnik ma zachwiewy tzn chodzi chodzi zadrży na sekunde (obroty opadna nie znacznie) i dalej chodzi. I tak w kółko. Doprowadza mnie to do szału. Dodam że było gozej gdy go kupiłem miał nowe swiece championa wymienilem je na NGK jest troche lepiej. Silnik nie bierze grama oleju . Olej zmieniony 8 tys km temu i jest czyściutki jak by był wczoraj wlany płynu chłodzacego tesz nie ubywa nowy rorzad kable zaplonowe wymienione przez poprzedniego właściciela jakieś SANITECH niewiem co to za cudo? Na dniach wymienie filtr paliwa ale watpie że to coś da. Podlaczalem dziada interfejsem vag kkl i niema zadnego błedu. Tankuje głównie na orlenie. Brakuje mi jusz pomysłów prosze o wasze sugestie jak dziada wyleczyć???

Napisano

> Panie i Panowie mam problem pacjent sejczenko sportaś silnik 1.1 SPI 112 tys nalotu 98 rok.

> Problem jest nastepujacy raz trzyma obroty 900 raz 1000 do tego na biegu jałowym silnik ma

> zachwiewy tzn chodzi chodzi zadrży na sekunde (obroty opadna nie znacznie) i dalej chodzi. I

> tak w kółko. Doprowadza mnie to do szału. Dodam że było gozej gdy go kupiłem miał nowe swiece

> championa wymienilem je na NGK jest troche lepiej. Silnik nie bierze grama oleju . Olej

> zmieniony 8 tys km temu i jest czyściutki jak by był wczoraj wlany płynu chłodzacego tesz nie

> ubywa nowy rorzad kable zaplonowe wymienione przez poprzedniego właściciela jakieś SANITECH

> niewiem co to za cudo? Na dniach wymienie filtr paliwa ale watpie że to coś da. Podlaczalem

> dziada interfejsem vag kkl i niema zadnego błedu. Tankuje głównie na orlenie. Brakuje mi jusz

> pomysłów prosze o wasze sugestie jak dziada wyleczyć???

Seria? Jak nie trzyma firmowych wolnych obrotów na ciepłym to do pierwszego sprawdzenia nieszczelności w dolocie i silnik krokowy. Oryginalnie w SPI (w każdym razie w CC) złączka od MAP sensora przy przepustnicy lubi się "pęknąć". Nie syczy nic na wolnych?

Napisano
  • Autor

Wezyk od map sensora calay przepustnica cala wymyta krokowiec wyglada jak nówka pewnie poprzedni wlasciciel wymienil

Napisano

> krokowiec wyglada jak nówka pewnie poprzedni

> wlasciciel wymienil

Co wskazywałoby na to, że też miał z tym problemy.

Napisano
  • Autor

Jak myslisz wymana kabli WN pomoze? W tygodniu przejrze dokładnie dolot.

Napisano

Kup kable MAgenti Marelli a nie jakiś syf.

Zobacz czy na dolnym kółku rozrządu nie ścięło klina zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dzisiaj walczylem z dziadem podlaczylem go i na rozgrzanym silniku . Zgaliłem dziada i takie parametry tem wody 83 C , temperatura powietrza 32 C ( na termometrze w oknie w domu było 21 C) skad taki wynik? Cisnienie w dolocie 1012 hpa . Na odpalonym silniku temp wody 82 C temp powietrza 32 a cisnienie w dolocie wacha sie miedzy 380 a 412 hpa. Czy tak powinno być? Czy mam sensor powiedział pa pa?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.