Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LECHO LPG = Dobra firma !!!

Featured Replies

Napisano

Chciałbym polecić wszystkim gazomaniakom tongue.gif produkty firmy LECHO LPG - brzmi to jak reklama i ........ dokładnie tak jest ok.gifok.gifok.gif A pisze to dlatego ,że jako ich klient (posiadacz systemu Lecho mini lambda) zostałem potraktowany tak jak właśnie życzyłbym sobie ,żeby mnie (klienta) traktowali w każdej firmie. ok.gifok.gifok.gif

Mam ten sterowniczek od ponad 2 lat (czyli dawno po gwarancji) nie jest on jakimś specjalnym wodotryskiem ,ale jak za tą cenę (chyba najtańszy na rynku) prezentuje dokładnie to co powinien posiadać prosty system sterowania 2 generacji (oczywiscie w ofercie mają również maxi lambde -zreszta zobaczcie na ich stronie)

Wracając do tematu - ostatnio zauważyłem ,że mój sterownik przestał działać (przestał reagować na sygnał z sondy) ,a że dłubek ze mnie i codziennie coś kombinuje przy ustawieniach itd. nawet się specjalnie nie wkurzyłem ,że coś zdechło (pr moich kombinacjach sam mogłem się temu przyczynić) ,ale postanowiłem napisać maila do firmy LECHO z pytaniem ,co ewentualnie mogło się zepsuć w tym sterowniku (chciałem go sam jakoś spróbować naprawić) - po wymianie paru maili z moimi opisami zachowania sterownika i wyjaśnieniu ,że niestety juz jest po gwarancji otrzymałem maila ,żebym wysłał sterownik do ich firmy - sterowniczek wysłałem i po tygodniu ok.gifcool.gif wrócił NAPRAWIONY ok.gifok.gifok.gif - n dodatek został odesłany do mnie przesyłką kurierską yikes.gif (sam wysłałem pocztą)

Tak więc jeśli ktoś jest własnie na zakupie strownika do swojego systemu LPG to polecam tą firmę !!! (system maxi lambda prezentuje się bardzo okazale - chętnie bym na niego przeszedł zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif)

Napisano

Mam wlasnie taki steroiwnik jak TY i mam teraz awarie a mianowicie auto nie odpala mi na gazie...Jechałem i auto po prostu zgasło i od tamtej pory nie przełacza sie na gaz. Nie reaguje na przełacznik i nie wiem co moze byc przyczyna?

Napisano
  • Autor

> Mam wlasnie taki steroiwnik jak TY i mam teraz awarie a mianowicie

> auto nie odpala mi na gazie...Jechałem i auto po prostu zgasło i

> od tamtej pory nie przełacza sie na gaz. Nie reaguje na

> przełacznik i nie wiem co moze byc przyczyna?

Pierwsze to posprawdzaj elektryke - czy Ci np. nie spadł konektorek zasilajacy elektrozaworki (mi sie tak zdarzalo oslabiony.gif ) , sprawdz wszelakie polaczeni elektryczne (np. kostke od przelacznika benzyna-gaz ) - ja akurat nie mam calego systemu z lecho (bo dolozylem kompa pozniej) czyli wlacznika i co tam jeszcze ma byc ...

Jesli wszelakie polaczenia elektryczne sprawdzisz i bedzie ok to pisz do nich maila - do dzialu technicznego

Ale raczej wydaje mi sie ,ze to problem natury niedochodzenie pradu (sprawdz BEZPIECZNIK od instalacji zlosnik.gif)

Napisano

Opinie o MiniLambda jak i STAG2L (bo to to samo) są na forach LPG zgoła odmienne. Sympatycznie że potraktowano cię OK, dobrze świadczy o pracownikach tej firmy ale nie zmienia faktu że urządzenia te nie są wysokich lotów.

Napisano
  • Autor

Ale (według mnie) mini lambda wcale nie pretenduje do systemu wysokich lotów cool.gif -nawet na stronie jest nazwany NAJPROSTSZYM systemem (choć np. funkcje TPS'u posiada) - ja ten sterownik kupiłem z pełna premedytacją - chciałem ,żeby sterował mioeszanką na podstawie lambdy i tyle - i to wypełnia w 100% ... a na dodatek jest najtańszy...

Co innego system maxi lambda - co do niego sie nie wypowiem bo nie miałem z nim do czynienia (niestety)- ale np. na stronie Lecho można pobrać soft do ustawiania i konfigurowania tego sterownika - i z tego co widze ,to jest on ciągle ulepszany cool.gif - i to chyba również świdczy o poziomie urądzenia i firmy oczywiście cool.gifcool.gif

Zapewne są lepsze konstrukcje - nie neguje tego - ale te mją tą zalete ,że są rodzimej produkcji i jak widać servis firmowy działa znakomicie ok.gifok.gifok.gif Za co u mnie zdobyli DUŻY szacunek ...

Jak zdarzy mi się jescze kiedyś zagazowywać auto w II generacji (albo jeszcze z moim dalej kombinować) to napewno wybiore maxi lambde ok.gifcool.gif

Napisano

Na temat maxi lambda słyszałem wiele złego. Poczytaj forum OBDII LPG na którym wypowiadaja się instalatorzy LPG. Jeżeli zależy ci na rodzimej produkcji polecam elektronikę firmy KME . Czy Bingo dla II gen czy Diego dla sekwencji są produktami bardziej dopracowanymi niż konstrukcje włoskie. Ceny tez są pozytywnie nastawione smile.gif. Miałem MiniLmabda - nie mogłem z tym ustrojstwem dojść do ładu. Najbardziej mi przeszkadzał fakt praktycznie żadnych możliwości konfuguracji oraz brak informacji jak pracuje silnik krokowy. Jezeli tobie pracuje OK to prawdopodobnie jesteś ta jedną osobą na 10, która ma bardzo dobrze zestrojony mikser i reduktor i dlatego elektronika nie ma tam dużo do roboty. W przypadku gdy charakterystka pracy miksera jest bardziej nieliniowa MiniLambda sobie nie radzi. Podejrzewam że gdybyś usunął ten sterownik i wyregulował jedynie registrem na wężu samochód tak samo dobrze by sie spisywał.

Napisano
  • Autor

hmmmmm czy ja wiem ,czy w turbo to taka liniowa charakterystyka devil.gif - czekjc na naprwe sterownika rozne cuda robilem ,zeby to chcialo jakos jezdzic i non stop mialem za bogato - teraz juz sobie oscyluje ... coprawda nie powiem ,ze jest to idealna oscylacja oslabiony.gif (delikatne spadki mocy jak schodzi na uboga) ,ale że sterownik mam podpiety przez potencjometr zlosnik.gif ,to moge mu ten dolny prog podniesc cool.gif i jest wtedy OK grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

I tak dalej jestem zadowolony z zakupu systemu LECHO cool.gif

Napisano

> - czekjc na naprwe sterownika rozne cuda robilem ,zeby to

> chcialo jakos jezdzic i non stop mialem za bogato - teraz juz

> sobie oscyluje ... coprawda nie powiem ,ze jest to idealna

> oscylacja (delikatne spadki mocy jak schodzi na uboga)

Dziwny z ciebie człowiek. Masz problemy z tym quasi komputerkiem, raz że zepsuty, dwa że problemy z ustaleniem poprawnej mieszanki, trzy to spadki mocy a wychwalasz pudełko pod niebiosa blah.gif

Napisano
  • Autor

A) Nie wychwalam systemu tylko postawe firmy

B) Problemu nie mam ,bo przy każdej oscylacji mieszanki w granicach stechiometrycznej musi nastąpić spadek mocy przy ubogiej mieszance (czas reakcji sondy i sterownika) a przy turbo wszelakie regulacje sa bardzo czułe

C) faktycznie chyba dziwny jestem ,bo sam zmajstrowałem turbo w swoim aucie...

Napisano

> A) Nie wychwalam systemu tylko postawe firmy

mnie co prawda na maile nie odpisywali ale przez telefon całkiem sympatycznie się gawędziło

> B) Problemu nie mam ,bo przy każdej oscylacji mieszanki w granicach

> stechiometrycznej musi nastąpić spadek mocy przy ubogiej

a to oznacza że ci sterownik przeregulowuje. MiniLambda nie ma ustalanych granicznych ustawień attuatora i silnik krokowy kręci dopóki nie zmieni się sygnał z lambdy. Poprawna regulacja składu powinna byc taka aby nie było czuć tętnień momentu w zależności od chwilowego składu.

> mieszance (czas reakcji sondy i sterownika) a przy turbo

> wszelakie regulacje sa bardzo czułe

tym bardziej w takim silniku taki układ wg mnie to pomyłka. Zniszczysz sobie gniazda zaworowe.

> C) faktycznie chyba dziwny jestem ,bo sam zmajstrowałem turbo w swoim

> aucie...

To się chwali. Elktryczna dmuchawka może?

Napisano
  • Autor

> To się chwali. Elktryczna dmuchawka może? Patrz strona z podpisu zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.