Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podmiana licznika w Megane I phI

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś czasu korci mnie , żeby w swojej megance założyć licznik z komputerem.

Generalnie temat mam ogarnięty.

Pytanie moje brzmi : Czy w tych konkretnych zegarach licznik ogólny pamięta ostatni dystans czy pobiera sobie dane z samochodu ?

Ewentualnie czy da się ustawić w nich żądaną wartość ? I czy wartości podawane są w milach czy w km ?

Mój samochód to 1,6 8V - czy zegary od 2,0 będą w jakikolwiek sposób przekłamywać wskazania ?

No i pytanie estetyczno-stylistyczne.

Założyć zegary z phI czy ph II ? spineyes.gif

Napisano

Zdecydowanie od phII smile.gif

Sprawa nie jest trudna do ogarnięcia ale niestety lekko czasochłonna wink.gif

Licznik nie przekłamuje 270751858-jezyk.gif

Jak będziesz kupował licznik od phII to zwróć uwagę na to czy w komplecie są wtyczki ... same wtyczki są ciężkie do kupienia.

Manual znajdziesz na megane.com , mckp i pewnie na PIKURze.

Napisano
  • Autor

> Zdecydowanie od phII

> Sprawa nie jest trudna do ogarnięcia ale niestety lekko czasochłonna

ok.gif

> Licznik nie przekłamuje

ok.gif

> Jak będziesz kupował licznik od phII to zwróć uwagę na to czy w komplecie są wtyczki ... same

> wtyczki są ciężkie do kupienia.

I tu jest ból , nikt ze sprzedających na aledrogo nie dysponuje wtyczkami

> Manual znajdziesz na megane.com , mckp i pewnie na PIKURze.

Manuala znam niemal na pamięć zlosnik.gif Nie wiem czy jednak nie pozostane przy droższym rozwiązaniu czyli zegarach z phI.... Będzie niemal plug&play zlosnik.gif

Napisano

> I tu jest ból , nikt ze sprzedających na aledrogo nie dysponuje wtyczkami

Wtyczki "europejskie" i "angielskie" niczym się nie różnią (przynajmniej te które ja kupiłem) ... taniej wyszło mnie kupić dodatkowy licznik angielski z wtyczkami niż same wtyczki :/

> Manuala znam niemal na pamięć Nie wiem czy jednak nie pozostane przy droższym rozwiązaniu czyli

> zegarach z phI.... Będzie niemal plug&play

No prawie P&P 270751858-jezyk.gif 2 albo 3 kabelki trzeba dołożyć smile.gif

Osobiście uważam , że układ kontrolek w phI jest nieczytelny i niejasny , a osoby wysokie w ogóle ich nie widzą bo zasłania je "daszek" deski rozdzielczej :/

Napisano
  • Autor

> Wtyczki "europejskie" i "angielskie" niczym się nie różnią (przynajmniej te które ja kupiłem) ...

> taniej wyszło mnie kupić dodatkowy licznik angielski z wtyczkami niż same wtyczki :/

> No prawie P&P 2 albo 3 kabelki trzeba dołożyć

> Osobiście uważam , że układ kontrolek w phI jest nieczytelny i niejasny , a osoby wysokie w ogóle

> ich nie widzą bo zasłania je "daszek" deski rozdzielczej :/

Mnie akurat kontrolki zasłania koło kierownicy a nie daszek , mimo że do konusów nie należę zlosnik.gif

Chyba jednak pozostanę przy wersji phI

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No i po robocie zlosnik.gif

Udało się bez druciarni zlosnik.gif szybko i P&P zlosnik.gif

Tylko gdzieś przy podświetleniu popełniłem błąd - początkowo nie świeciły tylko dwie diody. Wyjąłem je , zamieniłem bieguny i.............

W ogóle nie ma podświetlenia :[

Ale zabawę z tym zostawiam na weekend zlosnik.gif

Komp na pokładzie fajna rzecz zlosnik.gifok.gif

Foto robione Nokią E52 sciana.gif

26092012154.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

A tak wygląda w nocy po reanimacji przepalonych ścieżek zlosnik.gifikonka_photo2.gif

09102012160.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

REWELKA, ile trzeba liczyc $ z p&p czyli ph 1 ? bo jak sie domyslam to okolo 130 za ph2 na gotowo,czyli kupno zegarow :>

Napisano

> REWELKA, ile trzeba liczyc $ z p&p czyli ph 1 ? bo jak sie domyslam to okolo 130 za ph2 na

> gotowo,czyli kupno zegarow :

Licznik z phI to ok 60-80 zł (można taniej jak się szuka smile.gif )

Licznik z z phII to ok 80-120 zł (j.w.)- jak nie boisz się lutownicy to na tym koszty się kończą :D

Przekładałem już ze 3 liczniki z phII do phI , w phII podmieniałem licznik z kompem na miejsce tego bez kompa ... bla bla bla ... Nic trudnego w tym nie ma ... dwa piwa i trochę wolnego czasu ... po skończonej pracy reszta piwa która została z 8-paka zlosnik.gif

Napisano

> A tak wygląda w nocy po reanimacji przepalonych ścieżek

> Uploaded with ImageShack.us

phII wyglądał by w tym miejscu ciekawiej zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> REWELKA, ile trzeba liczyc $ z p&p czyli ph 1 ? bo jak sie domyslam to okolo 130 za ph2 na

> gotowo,czyli kupno zegarow :

Za ciężko dostępne zegary z phI zapłaciłem 180 pln , do tego diody ok. 20 pln.

Napisano
  • Autor

> phII wyglądał by w tym miejscu ciekawiej

Zapewne tak. Póki co poliftowe czekają w bagażniku. Jak się nie sprzedadzą na allegro to może na wiosnę je zamontuję zlosnik.gif

Napisano

> Zapewne tak. Póki co poliftowe czekają w bagażniku. Jak się nie sprzedadzą na allegro to może na

> wiosnę je zamontuję

jeżeli jest ktoś zainteresowany to mam zegary do ph1 megane 2,0 16v v-max na liczniku 240 obrotek do 8 tyś na białych tarczach

oraz z megane 2,0 8v na czarnych tarczach ale w wersji angielskiej , obydwa oczywiście z kompem jak na foto w poście

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.