Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wsteczny

Featured Replies

Napisano

Hej,

ostatnim czasy mam problemy z biegiem wstecznym, czasami z "jedynką". Mianowicie:

- przy wrzucaniu biegu wstecznego skrzynia zgrzyta. Przy wrzucaniu jedynki - ciężko wchodzi.

- to są objawy na normalnych obrotach silnika (bez ssania). Jeżeli dodam nieco więcej gazu wszystko działa bez zarzutu.

Przy okazji, gdy wciskam pedał sprzęgła, pod koniec czuć lekko opór/"skrobanie" smile.gif ale jak silnik się rozgrzeje, ten objaw nie występuje.

Jak się sprawdza poziom oleju w skrzyni biegów, co ile powinno się wymienić?

Ewentualnie może (po 8 latach eksploatacji, 70 kkm, ostatnie 10 kkm to niemal cały czas jedynka, wsteczny, luz, jedynka, wsteczny, luz, itp. - praca w terenie) wystarczy podciągnąć linkę sprzęgła. Jeśli tak to o ile i gdzie sprawdzić czy nie za dużo smile.gif

Dziękuję smile.gif

Napisano

> ...wystarczy podciągnąć

tak myślę. Gdzie nie wiem, posiadam inny model.

Napisano

> Hej,

> ostatnim czasy mam problemy z biegiem wstecznym, czasami z "jedynką". Mianowicie:

> - przy wrzucaniu biegu wstecznego skrzynia zgrzyta. Przy wrzucaniu jedynki - ciężko wchodzi.

> - to są objawy na normalnych obrotach silnika (bez ssania). Jeżeli dodam nieco więcej gazu

> wszystko działa bez zarzutu.

> Przy okazji, gdy wciskam pedał sprzęgła, pod koniec czuć lekko opór/"skrobanie" ale jak

> silnik się rozgrzeje, ten objaw nie występuje.

> Jak się sprawdza poziom oleju w skrzyni biegów, co ile powinno się wymienić?

> Ewentualnie może (po 8 latach eksploatacji, 70 kkm, ostatnie 10 kkm to niemal cały czas

> jedynka, wsteczny, luz, jedynka, wsteczny, luz, itp. - praca w terenie) wystarczy podciągnąć

> linkę sprzęgła. Jeśli tak to o ile i gdzie sprawdzić czy nie za dużo

> Dziękuję

moze linke trzeba wymienic ale najpierw podciagniej troche linke spzregla - to robota na 3 minuty a efekt od razy poznasz

wcale mnie nie zdziwi jezeli linka przy lapie sprzegla bedzie podrdzewiala a jej gumowa osolona peknieta lub jej wcale nie bedzie

Napisano

> tak myślę. Gdzie nie wiem, posiadam inny model.

pewnie w tym samym miejscu co u ciebie - przy lapie sprzegla - ktora pewnie jest w tym samym miejscu w benzynie i w ropie

Napisano

> tak myślę. Gdzie nie wiem, posiadam inny model.

I myślisz, że te miejsca są różne? hehe.gif

Napisano

> I myślisz, że te miejsca są różne?

a co... ? We wszystkich samochodach jest w tym samym miejscu? Nie wiem gdzie, to się nie wypowiadam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.