Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

{L}Tylne lampy.

Featured Replies

Napisano

Jak jest z tylnymi lampami?

lampau.png

Uploaded with ImageShack.us

Czy jeżeli dochodzą 3 przewody do dolnych żarówek to nie powinny tam świecić też stopy. A jak nie stopy to dlaczego są tam te 3 przewody i 2-włóknowe żarówki?

Napisano

> Jak jest z tylnymi lampami?

> Uploaded with ImageShack.us

> Czy jeżeli dochodzą 3 przewody do dolnych żarówek to nie powinny tam świecić też stopy. A jak nie

> stopy to dlaczego są tam te 3 przewody i 2-włóknowe żarówki?

Na ukraińskim forum ludzie często przerabiają lampy na mocniejsze stopy (świecące dwie żarówki)Fabrycznie nie są podłączone (przynajmniej na europę) poniważ byłoby to "nielegalne".

Lampy żeby dostały homologację muszą mieć odległość przynajmniej 100mm pomiędzy lampą stop i przeciwmgłową.

pkt 11.

Napisano

> Jak jest z tylnymi lampami?

> Uploaded with ImageShack.us

> Czy jeżeli dochodzą 3 przewody do dolnych żarówek to nie powinny tam świecić też stopy. A jak nie

> stopy to dlaczego są tam te 3 przewody i 2-włóknowe żarówki?

Vectra C ma tez tak, ale tam jest modul ktory jak wychwyci przepalenie zarowki STOP to zmienia stopy na dolne. Watpie jednak zeby tutaj tez tak było, ale moze.

Napisano
  • Autor

> Vectra C ma tez tak, ale tam jest modul ktory jak wychwyci przepalenie zarowki STOP to zmienia

> stopy na dolne. Watpie jednak zeby tutaj tez tak było, ale moze.

^Raczej nie ma bo spalił się stop i nic dolna poza pozycją nie dawała.

Napisano
  • Autor

> Na ukraińskim forum ludzie często przerabiają lampy na mocniejsze stopy (świecące dwie

> żarówki)Fabrycznie nie są podłączone (przynajmniej na europę) poniważ byłoby to "nielegalne".

> Lampy żeby dostały homologację muszą mieć odległość przynajmniej 100mm pomiędzy lampą stop i

> przeciwmgłową.

> pkt 11.

Ale pkt. które podałeś dotyczą tramwajów.

Napisano

> Ale pkt. które podałeś dotyczą tramwajów.

Wkleiłem złego linka, masz rację mój błąd. Pamiętałem o tym przepisie i jak tylko znalazłem te 100mm to bez przeczytania wkleiłem.

Poniżej prawidłowy link.

pkt13

Napisano
  • Autor

> Wkleiłem złego linka, masz rację mój błąd. Pamiętałem o tym przepisie i jak tylko znalazłem te

> 100mm to bez przeczytania wkleiłem.

> Poniżej prawidłowy link.

> pkt13

Dzięki. Czy przy przeglądzie diagnosta może się przyczepić do takiego szczegółu jak podwójne stopy (tzn. czy pamiętają o wszystkich przepisach i takich duperelach jak odstęp między żarówkami?)?

Napisano

> Dzięki. Czy przy przeglądzie diagnosta może się przyczepić do takiego szczegółu jak podwójne stopy

> (tzn. czy pamiętają o wszystkich przepisach i takich duperelach jak odstęp między

> żarówkami?)?

Mnie sie kiedys przyczepil, jak mialem dodatkowe stopy w Polonezie w miejscu halogenów. Troche zwatpil jak pokazałem mu jak to dziala, ze halogeny swieca oddzielnie, od swiatel stop.

Tak czy inaczej kazal to odlaczyc. Pamietam ze przyniósł taka gruba ksiazke i pokazal ten zapis.

Ale to było to lat temu 20.

Napisano

> Dzięki. Czy przy przeglądzie diagnosta może się przyczepić do takiego szczegółu jak podwójne stopy

> (tzn. czy pamiętają o wszystkich przepisach i takich duperelach jak odstęp między

> żarówkami?)?

Szczerze w to wątpię. Ale zawsze możesz trafić na znawcę służbistę

Napisano

> Mnie sie kiedys przyczepil, jak mialem dodatkowe stopy w Polonezie w miejscu halogenów. Troche

> zwatpil jak pokazałem mu jak to dziala, ze halogeny swieca oddzielnie, od swiatel stop.

> Tak czy inaczej kazal to odlaczyc. Pamietam ze przyniósł taka gruba ksiazke i pokazal ten zapis.

> Ale to było to lat temu 20.

Tylko wtedy każdy diagnosta znał sprawdzane samochody w 100% (polonezy, maluchy 125, może łady).

Dzisiaj przy ogromie modeli to już chyba nierealne, żeby to wychwycić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.