Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z odpaleniem GP 1.2 8v

Featured Replies

Napisano

Przybywam do was panie i panowie z sąsiedniego kącika, jest problem z Grande Punto 1.2 8v, jak silniczek jest zimny po nocy stania to często trzeba go kręcić 4-5 razy żeby odpalił, do tego obroty zimnego silnika zachowują się nie mniej niż dziwnie - po odpaleniu obroty podskakują płynnie do 1000, zatrzymują się na moment i dopiero lecą na 1500 - na ciepłym silniku (~60c) za każdym razem przeskok od 0 do 1500 i opad obrotów do ~850 jest płynne

auto ma niby gaz, ale problem występuje na benzynie (sekwencja), dla testów odłączyłem sterownik od gazu i zakręciłem butlę. Prosił bym o pomoc bo niestety rzeczach związanych z 'prundem' jestem noga stołowa

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> podlącz kompa

pod kompa podpinałem, nie ma żadnych błędów, check nie świeci

Napisano

Czyściłeś przepustnicę?

Napisano
  • Autor

> Czyściłeś przepustnicę?

tak, odma jak na mój gust trochę mocno pluje olejem

Napisano

Pozostaw go na zasilaniu benzyną i wykonaj kompem reset autoadaptacji. Po resecie pokulaj się na samej benie z 50km i napisz czy coś się zmieniło.

Napisano
  • Autor

> Pozostaw go na zasilaniu benzyną i wykonaj kompem reset autoadaptacji. Po resecie pokulaj się na

> samej benie z 50km i napisz czy coś się zmieniło.

gdzie to znajdę?

Napisano

MES->Fiat->GP 1.2 8V->Engine-> Twój sterownik->Adjustments-> Self-adaptation parameters reset, Trottle positon learning - jeżeli czyściłeś przepustnicę.

Napisano

> Przybywam do was panie i panowie z sąsiedniego kącika, jest problem z Grande Punto 1.2 8v, jak

> silniczek jest zimny po nocy stania to często trzeba go kręcić 4-5 razy żeby odpalił, do tego

> obroty zimnego silnika zachowują się nie mniej niż dziwnie - po odpaleniu obroty podskakują

> płynnie do 1000, zatrzymują się na moment i dopiero lecą na 1500 - na ciepłym silniku (~60c)

> za każdym razem przeskok od 0 do 1500 i opad obrotów do ~850 jest płynne

> auto ma niby gaz, ale problem występuje na benzynie (sekwencja), dla testów odłączyłem sterownik od

> gazu i zakręciłem butlę. Prosił bym o pomoc bo niestety rzeczach związanych z 'prundem' jestem

> noga stołowa

> pozdrawiam

U mnie po zdjeciu przepustnicy zeby rozebrac listwę wtryskową zaczeły sie dziwne jazdy z wolnymi obrotami, palenie tez jakby cieżej.

Okazało sie ze jeden kabelek niestety niestykał na 100%, musiałem go jakoś nie docisnąć czy jak niewiem.gif

Odpiłem wszystkie kabelki od przepustnicy i podpiąłem na nowo i na razie gra.

Najgorsze ze czasem było dobrze a czasem falowały te obroty jak złe ale od dłuższego czasu jest OK

Może u Ciebie też jest coś na rzeczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.