Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szumy od strony kierowcy - rozwiązanie problemu

Featured Replies

Napisano

Witam, chciałem się z Wami podzielić informacją jak w banalny sposób rozwiązać problem występowania szumów od strony kierowcy z okolic słupka.

U mnie okazało się że winne są drzwi których rama (ta w której siedzi szyba) nieco dostaje i do końca nie chowa się w łuk nadwozia auta - można to sprawdzić przejeżdżając ręką po uszczelce górnej zamkniętych drzwi - jak odstaje od powierzchni nadwozia to rant uszczelki będzie ciął opływające powietrze i będzie ono wpadało między uszczelkę a nadwozie dając efekt szumów od słupka.

Rozwiązanie: otwieramy drzwi, opuszczamy szybę na max w dół, stajemy tak aby prawym udem zapierać drzwi, prawą rękę przekładamy przez ramę drzwi i odciągamy do siebie ile Bozia dała smile.gif będzie widać jak metal odgina się pdo naszą siłą i rama ostatecznie odchyli się (do wnętrza pojazdu) o ok 2..4mm co już rozwiąże problem. U mnie drzwi pasażera są bardziej schowane niż moje i tam ten efekt nie występuje, widać że w fabryce niedokładnie zrobili profil drzwi kierowcy albo zawiasy są niewyregulowane.

Korekta rygla zamka nie pomogła za wiele wiec w to się nie bawcie.

Wstyd się przyznać ale wpadnięcie na to rozwiązanie zajęło mi ok roku po bezsensownym kombinowaniu z dodatkowymi uszczelkami, piankami itp. ASO stwierdziło że mam zbyt czuły słuch i nie chcieli nic z tym robić (poza teoretyzowaniem i ironizowaniem).

Teraz przy 60...80km/h jest cicho i już od tej pory nie pojawiały się te irytujące szumy i zawirowania.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.