Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

opony zimowe jakie?

Featured Replies

Napisano

Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu zakladam temat jeżeli nie to prosze o przeniesienie go, mam pytanko odnosnie opon mam w posiadaniu oponki zimowe 185/60/14 FirstStop Winter 2 bieżnik 7,5 mm, i oponki fulda też zimówki 185/60/14 bieżnik 3.5m. Teraz glownie chodzi mi o opinie tych oponek FirstStop bo fulda znam mimo że maja maly bieznik to mogą być lepsze od tych firststop, tak dla porownania sprawdzilem gumę to fulda są mieciutkie w porownaniu do tych. Rozmiar letnich zalozonych teraz mam taki sam autko dla przypomnienia punto 1.2 60 KM, te oponki chce tylko wrzucic na tył przód już mam.

Napisano

> ...oponki zimowe 185/60/14 FirstStop Winter 2 bieżnik 7,5 mm, i oponki fulda też zimówki 185/60/14 bieżnik 3.5m.

W oponach zimowych ważny jest wiek, potem wysokość bieżnika. Oczywiście jeżeli nie są pokrzywione ...

> Rozmiar letnich zalozonych teraz mam taki sam autko dla przypomnienia punto 1.2 60 KM ...

Przecież to autko ledwo jeździ na 165/70R14, a co dopiero 185 pad.gif

Napisano
  • Autor

> W oponach zimowych ważny jest wiek, potem wysokość bieżnika. Oczywiście jeżeli nie są pokrzywione.

>>Oponki te firststop maja 4 lata a te fulda 9 lat, nie są pokrzywione chodzi mi głownie o przyczepność.

> Przecież to autko ledwo jeździ na 165/70R14, a co dopiero 185

>> a co do zamulenia to nie odczówam aż takiej strasznej roznicy z przodu mam 175/65/14 a z tyłu 185/60/14 autko normalnie się zbiera nawet podoba mi sie w nim trzeci i czwarty bieg na tych biegach ma najlepsze przyspieszenie zreszta jak tego punciaka kupilem juz mial takie oponki zalożone , w drugim autku w audi siedzą 225/50/16 i też kazdy mówił że będzie masakra.

Napisano

> >> a co do zamulenia to nie odczówam aż takiej strasznej roznicy z przodu mam 175/65/14 a z tyłu

> 185/60/14 autko normalnie się zbiera nawet podoba mi sie w nim trzeci i czwarty bieg na tych

> biegach ma najlepsze przyspieszenie zreszta jak tego punciaka kupilem juz mial takie oponki

> zalożone , w drugim autku w audi siedzą 225/50/16 i też kazdy mówił że będzie masakra.

chlopie, nie dosc ze 3,5 mm to jeszcze 9 letnia opona boje_sie.gif generalnie nadaje sie na smietnik a nie do uzytkowania w zime

Napisano

> Oponki te firststop maja 4 lata a te fulda 9 lat, nie są pokrzywione chodzi mi głownie o przyczepność...

No to jeżeli chodzi o przyczepność, to 9 letnia opona z bieżnikiem 3,5 mm ma bardzo dobrą przyczepność na suchej nawierzchni, ale na śniegu ma podobną przyczepność do opony letniej ...

Napisano
  • Autor

ok..dzięki za odpowiedzi więc fulda wyrzucamy, a te drugie zakładam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.