Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poduszka pod silnik - poliuretanan

Featured Replies

Napisano

witam w związku z moją wymianą w seicento 1.1 poduszek pod silnikiem, dałem jedną z nich poliuretanową, z tym że jest ona bardzo twarda i wymaga precyzyjnego ustawienia silnika, do tego celu musiałem zdjąć resztę poduszek aby w ogóle wylądować śruba w otworze. W tej chwili mam zamontowaną prawą poliuretanową i lewą gumową, obie są poluzowane a mimo to nie mogę zamontować trzeciej od skrzyni biegów, mam różnice 2cm od otworów. Ta czerwona poliuretanowa poducha jest tak twarda ze jak jest dokręcona to nie idzie nawet silnika odchylić, jak przyspawany, poluzowana niewiele lepiej. Czy miał ktoś z tym do czynienia? i jakiś pomysł na montaż? czy były jakieś problemy z silnikiem i kastą ze względu na twardość?

http://www.strongflex.vot.pl/index.php?p...d=1〈=pl

dzięki.

Napisano

cos zle skladasz, kilka razy zakladalem wszystkie naraz poduszki , pozniej wyciagalem i wkladalem z nimi silniki i zawsze pasowalo bez zadnego naciagania srub

Dobrze masz blache zalazona na podluznicy z prawej strony?

Napisano
  • Autor

> cos zle skladasz, kilka razy zakladalem wszystkie naraz poduszki , pozniej wyciagalem i wkladalem z

> nimi silniki i zawsze pasowalo bez zadnego naciagania srub

> Dobrze masz blache zalazona na podluznicy z prawej strony?

dzięki za odp.

wiesz nigdy nie był bity, blacha od nowości nie ruszana, może sie od polskich dziur kasta przestawiła(jest mocno na glebie), nie wykluczam tego ale pomierzyć nie dam rady, jak na chama naciągnę to poducha pod skrzynią z czasem się na pewno urwie.

Napisano

> dzięki za odp.

> wiesz nigdy nie był bity, blacha od nowości nie ruszana, może sie od polskich dziur kasta

> przestawiła(jest mocno na glebie), nie wykluczam tego ale pomierzyć nie dam rady, jak na chama

> naciągnę to poducha pod skrzynią z czasem się na pewno urwie.

jak nie byl bity to napewno sie nie pokrzywila jak na seryjnych wszyskto pasuje to musisz cos miec nie tak , wiszac na dwoch bocznym poduszkach to pod spodem "sama" ma pasowac

Napisano
  • Autor

> jak nie byl bity to napewno sie nie pokrzywila jak na seryjnych wszyskto pasuje to musisz cos miec

> nie tak , wiszac na dwoch bocznym poduszkach to pod spodem "sama" ma pasowac

chyba że wpływ mogło mieć to iż wisiał bez podczepionego silnika ponad tydzień, w oczekiwaniu na części, może konstrukcja się zapadła? co myślisz?

dzieki

Napisano

> chyba że wpływ mogło mieć to iż wisiał bez podczepionego silnika ponad tydzień, w oczekiwaniu na

> części, może konstrukcja się zapadła? co myślisz?

> dzieki

Strong-flexowe wkładki mogą wpłynąć minimalnie na wysokość tylnej poduszki, oraz mocno na fakt, że się nie ugina prawie wcale wink.gif

Generalmą to zakładając, że poprawie założona jest blacha od łapy od strony rozrządu, to nie widzę opcji aby się nie dało.

Kłopotem z którym sam się spotkałem jest próba zastosowania przedniej poduszki do skrzyni pochodzącej z Seicento (alu-banan) w Cinquecento. Otwory są przesunięte i przesuwa nam to silnik.

Moja rada podwieś na samej rozrządowej, pozowstaw lewarek na kólkach (dajmy na to) pod skrzynią i zapnij najpierw tylną poduchę, i dopiero przednią.

Odpal motor na lekko załapanych poduchach, daj mu się chwile potelepać, i dopiero dokręć śruby mocujące do końca.

Musi działać. Chyba, że masz coś nie z tej bajki to się nie uda.

Pisz jak coś albo rzuć fotkami.