Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ABS

Featured Replies

Napisano

kolejna proźba

dzisiaj bez żadnego ostrzeżenia zapaliła mi się kontrolka od ABS sam ABS także odmówił posłuszeństwa. Gdzie szukać przyczyny czy też odrazu jechać do warsztatu. Moje nieposłuszne autko to meganka classic 1,6 RT z 97r.

Pozdrawiam

Napisano

> kolejna proźba

> dzisiaj bez żadnego ostrzeżenia zapaliła mi się kontrolka od ABS sam

> ABS także odmówił posłuszeństwa. Gdzie szukać przyczyny czy też

> odrazu jechać do warsztatu. Moje nieposłuszne autko to meganka

> classic 1,6 RT z 97r.

> Pozdrawiam

jak nie masz pojęcia o pojazdach to jedz do warsztatu, jak masz pojęcie i masz kasę też jedż do warsztatu, jak masz pojęcie i nie masz kasy to będziesz wiedział co i jak zbadać. No to już wszystko wiesz

Napisano
  • Autor

to mnie zaskoczyłeś swoją elokwencją i wiedzą. Jestem pełen podziwu. Jakbede miał jeszcze jakiś problem to zwróce się do iebie bezpośrednio. biglaugh.gif

Napisano

Jeździłem kiedys zakładową meganą która miała właśnie problem z ABS-em, objawiało się to zapalaniem się lampki ABSu i nie działaniem ABSu ale występowało to tylko jak był mróz, jak samochód stał w garażu było OK, ale jak nocował na mrozie to bywało że ABS nie działał. Czasami wszystko wracało do normy jak się rozgrzał ale nie zawsze.

Niestety nie wiem co było przyczyną ale samochód z tym jeździł latami ;-)

Napisano
  • Autor

Właśnie o to chodzi. Dzisiaj jeździłem dwukrotnie. Za pierwszym razem po odpaleniu kontrolka od ABS oczywiście świeciła ale po przejechaniu kilku km. w cudowny sposób zgasła. Za drugim razem mimo że samochód stał w garażu ABS-y nie działały i tak już pozostało do końca przejazdu. Czeski film może to woda gdzieś na czujnikach. Tylko gdzie ich szukać i jak wyglądają? confused.gif

Napisano

> Właśnie o to chodzi. Dzisiaj jeździłem dwukrotnie. Za pierwszym razem

> po odpaleniu kontrolka od ABS oczywiście świeciła ale po

> przejechaniu kilku km. w cudowny sposób zgasła. Za drugim razem

> mimo że samochód stał w garażu ABS-y nie działały i tak już

> pozostało do końca przejazdu. Czeski film może to woda gdzieś na

> czujnikach. Tylko gdzie ich szukać i jak wyglądają?

witam, czujniki są przy kołach ( ale to pewnie wiesz), poszukaj ich po kabelkach, na pewno je znajdziesz,może się zanieczyściły i dlatego tak się dzieje,

u mnie też czasem na mrozie zaświeca się lampka ABS po chwili gaśnie albo po ponownym odpaleniu auta a po umyciu po ciśnieniem wnętrza koła(przy zaciskach) przeszło, pozdr

Napisano
  • Autor

Dzięki.

Dzisiaj byłem na myjce i autko jest jak nowe. ABS działa i mam nadzieję ,że tak już zostanie. Faktycznie troche syfu się nazbierało przy kołach

Podrawiam grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Już trace cierpliwiść do tych ABS. Dziasiaj od rana to samo. Czujniki czyste przewody sprawdzone a źłośliwy ABS nie chce działać. yikes.gif Czyżby czekała mnie wymiana czujników? Tak na marginesie orientuje się ktoś po ile chodzą?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.