Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Duze spalanie-> info

Featured Replies

Napisano

Hej wiec mam taki problem, moj uniak od jakiegos pol roku moze wiecej za duzo pali, instalacje gazowa mam od jakis 3 miechow, ale juz wczesniej zauwazylem ze paliwko szybciej wyparowuje ;-) , swiece wymienilem, filtr powietrza , olej itp x) , w chlodnicy plyn jest, czy moze mi palic duzo wskutek rozregulowania zaworów? Kolega mi mowił że to może byc powodem mojego problemu ? Czy regulacja zaworów moze pomoc? Jak myslicie? i btw : regulacje polecaciej robic w aso fiata czy moze byc jakis inny mechanik? Z tego co sie dowiedzialem od aso fiata to tam kosztuje ok 80 zl. Spalanie zaznaczam bylo juz zwiekszone zanim mialem instalacje LPG. Prosze o opinie tylko na temat i konkretnie na pytania.

Dane : silnik na monowtrysku, spala mi ok 10 l \ 100 ( przed zimą ) przy emeryckiej jezdzie .... slinka.gif w cyklu mieszanym , jest w tym tez trasa . Jezdze typowo emerycko a i tak duzo pali

Pozdrawiam wink.gif

Napisano

> Jezdze typowo emerycko a i tak duzo pali

> Pozdrawiam

hmm.gifMoże temu tak pali? Zamuliłes maszynę... Sonda niby jest podgrzewana, ale bywa że zaklei się syfem od emeryckiej jazdy. Silniczek trza czasem pokręcić trochę.

A tak serio, to głównym sprawcą apetytu na paliwo bywa niesprawny termostat. Zacznij od niego, nim rozbierzesz motorek.

Napisano

Witam

moze padła sonda lambda , zobacz też do obudowy filtra powietrza - jest tam termostat który steruje dopływem zimnego i ciepłego powietrza możesz miec dzwignię ułamaną

pozdr

Napisano

witam mam uno 1498ccm

palił mi ostatnio 14-15 l i nie było na to rady musiałem jechac do bosch service i zrobic diagnoze pod komputerem KTS ,BO NAWET W SERWISIE FIATA NIE UMIELI MI POMóDZ .

Okazało sie że miałem uwaloną sonde lambda i regulator biegu jałowego . kupiłem te obydwie cześci . teraz pali mi 8,5 literka /100km jeżdze do pracy 18 km w jedną

i silnik mi sie teraz szybciej nagżewa aha i proponuje założyc taka gietka rurke papierowa na dolot powietzaa drugi koniec na kolektor wydechowy lub obok gdzieś.

waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.