Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ogrzewanie wnetrza Megane II

Featured Replies

Napisano

witam, jestem posiadaczem Megane Grandtour z 2004 roku. Mam pytanie do posiadaczy tych aut, jak wyglada u Was ogrzewnie samochodu. U mnie na przednich fotelach jest ciepło za to na tylnych pasazerowie odczuwaja chłud a szyby boczne sa pokryte lodem. Nawet po dłuzszej jeździe i właczonej klimatyzacji do osuszania zjawisko to wystepuje. Mam pytanie czy tylko w moim acie czy jest to ogólnie tak w nowych megankach confused.gif

Napisano

No poruszyłes temat - rzeka.

U mnie w meganie GT 1,5 dci , z 2005 jest zimno jak w psiarni.

Jak jest poniżej -15C , w trasie to jeżdzę w czapce i rękawiczkach .

Lód jest na wszystkich szybach , na przedniej tez ( na dole i po bokach , dobrze że środek szyby odmarza i cos widac).

Włączenie dmuchawy na więcej niż 2 stopień powoduje CHŁODZENIE SIĘ SILNIKA ! , temperatura na wskaźniku zaczyna spadać i po chwili zaczyna leciec chłodniejsze powietrze, silnik tez traci moc.

Więc lepiej niech dmucha tylko na 2-jce i leci cieplejsze i to na szybę przednia , bo zaparuje.

Auto było sprawdzane na te okolicznośc w serwisie - ten typ tak ma , chodzi tu chyba tylko o diesla. Latem będzie cieplej.

A z tyłu auta to juz jest zupełnie zimno , bo nie ma rozprowadzania ciepłego powietrza na tył , tylko dmucha z przodu.

Cóż można się spodziewać po aucie z Hiszpanii, tam jest ciepło cały rok.

Napisano
  • Autor

A to ciekawe bo u mnie pod przednimi siedzeniami sa nawiewy na nogi pasazerów , tylko trzeba troche pojechać aby ta rura doprowadzajaca ciepło sie nagrzała, ale fakt faktem to cos z tym trzeba zrobić, u mnie nie jest tak tragicznie , tez jst to silnik 1,5 dc 100 km ale z przodu to jest nawet goraco jak nastawie na ful nagrzewnice, nie zwróciłem uwagi na moc silnika ale ja tez ustawiam dmuchawe na 2 ( inne sa dosyc głośne) jednoczesnie nawiew na szybe i nogi . I jak sie robi z przodu b. ciepło to styłu ledwie to dochodzi, jak zmniejsze to z tyłu jest zimno, szyby boczne to maja odnrozony tylko pasek tak jak leci ciepło z nawiewów. Moze te wszystkie rury są za waskie

Napisano

zapomniałem w poscie dodać ze ja mam silnik 80 KM , pewno w tym jest różnica...

Napisano
  • Autor

lukni na mój załacznik w poprzednim poscie tam troche jest rozrysowane jak rozchodzi sie ogrzewanie po kabinie

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Mam jeszcze jedno pytanie do posiadaczy Grandtoura Megan II , gdzie z tyłu są otwory wylotowe powietrza z wnetrza auta ( przewietrzanie) , czy ten model posiada takowe ( w innych modelach aut to kratki lub otwry w potrzybiach) , jeżeli ktoś zna odpowiedż ,to może odpowiedź pomoże w kwesti dogrzania samochodu jednocześnie zmniejszy parowanie tylnych szyb ( brak przelotu powietrza) Pozdrowienia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.