Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Civic prośba o recenzję

Featured Replies

Napisano

a co cię niepokoi ? poproś o więcej zdjęć ze środka itp ogólnie przebieg symboliczny, jak będziesz oglądał zwróć uwagę na pedał sprzęgła czy nie popiskuje (wada fabryczna tego modelu) u mnie poprawiono na gwarancji, lakier w tym modelu rysuję się nawet od zbyt długiego patrzenia, no i gaz ... po to wsadzili tu v-teca żeby sam w sobie był oszczędny, noga z gazu spokojnie da się zrobić 6,5 l więc dla mnie skrzywdzili autko tym gazem.

Napisano
  • Autor

a nic, oglądałem ten samochód dzisiaj, jestem pod wrażeniem jak jest utrzymany, lakier jest pociągnięty jakąś chemią, ale teraz rozumiem, czemu skoro się tak rysuje....

A na gazie podobno pali naprawdę newiele, tylko czy nie zaszkodzi silnikowi przy dłuższej exploatacji....?.

Napisano
  • Autor

ale tak naprawdę to mam dylemat czy taka Honda czy jednak niezawodny Auris 1.6....?

Napisano

ja ze swojej strony mogę ci powiedzieć tyle, że jeżdżę tym samym modelem z tego samego roku (mam go rok, teraz z przebiegiem 47tys) tak jak pisałem ... na gwarancji wymieniona ta pompa sprzęgła a poza tym tankuję i jadę.

Napisano

> ja ze swojej strony mogę ci powiedzieć tyle, że jeżdżę tym samym modelem z tego samego roku (mam go

Jak spalanie? Jak z jazdą na autostradach? Nie za mało mocy do wyprzedzania? hmm.gif

Napisano

Spalanie: najmniejsze średnie 6,5l ... najmniejsze ze 100km z komputera 5,4l ... w zimie jazda w lubelskich korkach 9,8 l (przy dość dynamicznej jeździe) bez upiększania średnia z 10kkm - 8 l/100.

Wyprzedzanie: Nie brakuje mocy z każdego biegu auto przyspiesza dosyć sprawnie. Ogólnie 174 Nm przy 140KM potrafi zrobić swoje ale o ile do zakresu 4000 obr nic specjalnego to powyżej jest już spora zabawa.

Napisano

> Jak spalanie? Jak z jazdą na autostradach? Nie za mało mocy do wyprzedzania?

Dużo zależy od stylu jazdy. W mieście wg komputera ok 8.5l przy spokojnej jeździe do około 11.5 przy dynamicznej.

Na trasie z prędkością 90-100km/h około 6l/100; autostrada 140-150km/h ok 9.5l.

Na autostradzie jeździ się komfortowo, mocy spokojnie wystarcza do wyprzedzania również.

Mam przebieg ok 55kkm; auto z 2007r; ogólnie bez usterek.

Jakość wykonania jak to w japończykach, plastiki trochę twarde ale nieźle spasowane. Mój sedan trzeszczy w środku zdecydowanie mniej niż hatchback rodzicielki tej samej generacji.

Napisano

> ale tak naprawdę to mam dylemat czy taka Honda czy jednak niezawodny Auris 1.6....?

Mam takiego smile.gif

W 200 tys. mieście , 5 km do pracy , spalanie ok. 10-11 l/100 (spod dystrybutora) obecną porą zimową, bez szaleństw !!!

Dzisiaj wróciłem z trasy ok. 300 km , średnia prędkość z komputera ok. 56 km/h , spalanie z komputera 6,8 (więc w realu pewnie ok. 7,3 l/100 km).

Poza tym rzeczywiście niezawodny !!!

W Aurisie masz nawet "plastikowe" pokrycie foteli.

A w Civicu pewnie welurek (w każym razie miał Civic 4D którego oglądaliśmy przed zakupem Aurisa i też braliśmy pod uwagę)

Auris ma "mormalniejsze" wnętrze , Civic bardziej udziwniony moim zdaniem (trzeba się pewnie przyzwyczaić)

Napisano
  • Autor

Apropos tego 1.8 co jestem zainteresowany, ktoś wie, tam jest pasek czy łańcuch oraz ile kosztuje wymiana rozrządu w ASO, a ile prywatnie...? Co ile km/lat wymiana?

Ile ksztuje pompa wody i czy zawsze jest wymieniana z rozrządem?

Napisano

ten o którym mowa ma oznaczenie silnika R18A1 i-Vtec i jest na łańcuchu. Na szybko nie powiem ci co ile zalecana wymiana łańcucha bo jest teoretycznie bezobsługowy ale pewnie będziesz miał do tego czasu następne auto smile.gif