Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przesuwana tylna kanapa MW

Featured Replies

Napisano

Chciałem zapytac czy da się przerobić nieprzesuwaną tylną kanapę na przesuwaną Niestety nie mam tej opcji a to fajna rzecz icon_rolleyes.gif

Napisano

> Chciałem zapytac czy da się przerobić nieprzesuwaną tylną kanapę na

> przesuwaną Niestety nie mam tej opcji a to fajna rzecz

Przypuszczam, że wątpię. icon_eek.gif

Być może, ale nie napewno. biglaugh.gif

Co prawda, były tu w kąciku rady jak zrobić 3D z 5D lub MW, ale o przeróbce

tylnej kanapy nie słyszałem. niewiem.gif

Napisano

> Chciałem zapytac czy da się przerobić nieprzesuwaną tylną kanapę na przesuwaną

Zapewne. zlosnik.gif Trzeba odkręcić starą kanapę i na jej miejsce założyć kanapę suwaną. Do tego trzeba zmienić plastikowe boczki pod słupkami na takie z większym wycięciem oraz podmienić roletę zasłaniającą bagażnik. To chyba wszystko. zlosnik.gif

> Niestety nie mam tej opcji a to fajna rzecz

Miej jednak na uwadze, że siedzisko suwanej kanapy się nie składa i nie uzyskasz równej podłogi bagażnika. crazy.gif Dla mnie to jest np. dyskwalifikujące, bo często w środku wożę 2 rowery i mieszczą się tylko dlatego, że siedzisko wędruje do pionu, a oparcie wędruje do poziomu i jest równiutka podłoga. smile.gif A gdybym miał kanapę suwaną, to rowery musiałyby jeździć na dachu. frown.gif

Napisano

> Miej jednak na uwadze, że siedzisko suwanej kanapy się nie składa i

> nie uzyskasz równej podłogi bagażnika.

Przesuwanie jest za to bardzo wygodne w przypadku przewożenia dzieci w fotelikach:

• po pierwsze można zwiększyć przestrzeń bagażnika przesuwając kanapę maksymalnie do przodu (nóżki dziatwy, zwłaszcza drobniejszej, nie potrzebują dużo miejsca - uwaga na brudne buty)

• po drugie pochylane oparcie pozwala zapaść w błogi sen w wygoniejszej pozycji (szczególnie ważne dla starszych dzieci, które jadą na samej podkładce)

Zgadzam się, że minusem jest brak poziomej podłogi. Coś za coś.

Napisano

> Przesuwanie jest za to bardzo wygodne w przypadku przewożenia dzieci w fotelikach:

Dwa różne podejścia do życia - dzietne kontra bezdzietne. zlosnik.gif

Napisano

> Dwa różne podejścia do życia - dzietne kontra bezdzietne.

Ja reprezentuję podejście bezdzietne, ale wygodne zlosnik.gif - często jestem proszony o "zawiezienie na zakupy", osobliwie w weekendy, ale że chodzenie po sklepach jakoś mnie mało fascynuje, to biorę ze sobą książkę i ...

autobus.jpg

Oparcie kanapy pochylone do tyłu, przedni fotel złożony tak żeby można było wyciągnąć nogi i mogę sobie na parkingu wygodnie poczytać przez te dwie-trzy godzinki palacz.gif

Poza tym u mnie z tyłu nikt - poza kotem - jeszcze nie jeździł, a że MW kupiłem głównie dla bagażnika (do którego miało mi się mieścić wszystko bez konieczności składania kanapy zlosnik.gif), to jako istotną zaletę traktuję możliwość przesunięcia kanapy do przodu w razie potrzeby ok.gif

Napisano
  • Autor

Ja jestem podejscie dzietne właśnie

270635636-JUMP2.gif i tak kanapa jest troche bardziej przydatna niż płaska podłoga. Oczywiście da radę i tak ale z przesuwaną jest więcej miejsca na nogi. Ale rozumiem że obecnej kanapy nie da się przerobić tak ???? Trzeba zakupić nową i te wszystki poboczne rzeczy( boczki rolety) Jeśli tak to chyba pomieszczę się z mniejszą ilością miejsca na nogi a szkoda bo tu kolega fotę zamieścił i dopiero mi teraz żal że nie mam takiej fajowej kanapy. A może zamianka za małą pub2.gif

Napisano

> A może zamianka za małą

Poszukaj rozbitka "dynamica" i sobie kup jako część. zlosnik.gif

Napisano

sprawdzalem ten wariant w czasie jazdy z drugim kierowca smile.gif przydaje sie pilot do radia a ogolnie jest super

Napisano
  • Autor

> Poszukaj rozbitka "dynamica" i sobie kup jako część.

Może to i pomysł ale tapicera się nie będzie zgadzać. Zresztą kto rozbija MW. cfaniaczek.gif

Napisano

> Może to i pomysł ale tapicera się nie będzie zgadzać.

Przecież można znaleźć rozbitka z odpowiednią tapicerką. niewiem.gifzlosnik.gif

> Zresztą kto rozbija MW.

Różne przypadki chodzą po ludziach. frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.