Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

clio 1.9 dti

Featured Replies

Napisano

Witam

mam zamiar kupic clio II 1.9 dti '99 - może ktoś takim jeździ ? - proszę o opinie

dzięki

coart

Napisano

> Witam

> mam zamiar kupic clio II 1.9 dti '99 - może ktoś takim jeździ ? -

> proszę o opinie

> dzięki

Witam. Ja mam dokładnie taki silnik w swoim Clio. Tylko, że mój jest z 2001r ale przed liftingiem. Mam go już rok i jak narazie jestem zadowolony. Przejechane 94tys km i z silnikiem i osprzętem nic nie robiłem. W razie bardziej szczegółowych pytań pisz a odpowiem co i jak.

Pozdrawiam

Piotras smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za słowa otuchy bo mam wątpliwości wink.gif

ja jeździłem clio 1.1 z '91 i mile to wspominam

ten 'mój' jest sprowadzony 5 miesiecy temu z francji, pełne wyposażenie, przebieg ok 130 tys.

jak jest z zużyciem - takie jak katalogowe ok 5l/100km ??

podobno fajnie przyspiesza ?? a 'świerszcze' w środku już sie pojawiają ?? smile.gif

Napisano

Ze zużyciem paliwa jest naprawdę dobrze. Nie spalił mi jeszcze nigdy więcej niż 6.5l na 100km w mieście. Na trasie poniżej 5l spokojnie schodzi. Moja wersja to Extreme z full opcją. Przyspiesza to autko naprawdę zaskakująco dobrze. No ale świerszcze są i to akurat na wysokości uszu, ale u mnie trochę pomogło założenie tych plastikowych owiewek na szyby HEKO. I do tego głośniej radyjko i pasuje. Mogę szczerze polecić takie autko. Tylko przy zakupie patrz czy nie ma wycieków z okolicy turbiny i z okolic tego śmiesznego plastikowego wlewu oleju. Aha, i zobacz czy czasem nie jest złamany bagnet oleju bo jest pastikowy pod korkiem i bardzo łatwo go złamać, a kosztuje 50zł i tylko można go kupić w ASO.

Pozdrawiam

Piotras

Napisano
  • Autor

dzięki za info

z tym oglądaniem to może być kłopot bo motor cały pod plastikiem ale zwróce uwagę !! a z klimą nie ma kłopotu ??

jak kupię to podziele sie uwagami wink.gif

Artur

Napisano

Ten górny plastik na silniku zdejmuje się bez problemu. A turbine oglądnij od spodu najlepiej. Z klimą ja przynajmniej nie mam żadnych problemów. Wymieniłem tylko filtr pyłkowy i zrobiłem odgrzybianie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.