Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaka metoda wykonania - ozdobne oswietlenie sufitowe

Featured Replies

Napisano

a dokladnie:

chcialbym by oswietlenie sufitowe stanowila "gitara" - oczywiscie nie prawdziwa gitara a element o ksztalcie gitary z odpowiednio zaaranzowanym wbudowanym oswietleniem diodowym

i tu moje pytanie

z czego wykonac te gitare?

1. bawic sie plyta GK i zrobic to wykorzystujac technike podwieszanego sufitu - czyli stelaz i do tego obudowa z plyty GK?

2. wyrobic/wysiac odpowiedni ksztalt ze styropianu i w nim pomocowac elementy typu zasilacz, tasmy led czy minipanele ledowe?

jestem otwarty na sugestie i porady w tym temacie i z gory za nie dziekuje

ps.

nie wnikajmy w skutecznosc i jakosc takiego oswietlenia bo ma ono pelnic jedynie funkcje dekoracyjna i ma za zadanie jedynie wylepnienie swiatlem pokoju a nie jego odpowiednie doswietlenie:)

Napisano

> a dokladnie:

> chcialbym by oswietlenie sufitowe stanowila "gitara" - oczywiscie nie prawdziwa gitara a element o

> ksztalcie gitary z odpowiednio zaaranzowanym wbudowanym oswietleniem diodowym

> i tu moje pytanie

> z czego wykonac te gitare?

> 1. bawic sie plyta GK i zrobic to wykorzystujac technike podwieszanego sufitu - czyli stelaz i do

> tego obudowa z plyty GK?

> 2. wyrobic/wysiac odpowiedni ksztalt ze styropianu i w nim pomocowac elementy typu zasilacz, tasmy

> led czy minipanele ledowe?

> jestem otwarty na sugestie i porady w tym temacie i z gory za nie dziekuje

> ps.

> nie wnikajmy w skutecznosc i jakosc takiego oswietlenia bo ma ono pelnic jedynie funkcje

> dekoracyjna i ma za zadanie jedynie wylepnienie swiatlem pokoju a nie jego odpowiednie

> doswietlenie:)

Wczoraj w castoramie widziałem taki żyrandol w kształcie gitary. Nie przyglądałem się za bardzo bo kosztował chyba ze 400zł zlosnik.gif

Napisano

> a dokladnie:

> chcialbym by oswietlenie sufitowe stanowila "gitara" - oczywiscie nie prawdziwa gitara a element o

> ksztalcie gitary z odpowiednio zaaranzowanym wbudowanym oswietleniem diodowym

> i tu moje pytanie

> z czego wykonac te gitare?

> 1. bawic sie plyta GK i zrobic to wykorzystujac technike podwieszanego sufitu - czyli stelaz i do

> tego obudowa z plyty GK?

ja bym tak zrobił. Podwójny regisp i rozplanować stelaż tak, żeby jak największą część "gitary" przykręcić. Po obrysie ledy i będzie gitara.

Jeśli być chciał bardziej precyzyjnie, czyli struny, itp - to zawsze można dorobić z linek stalowych. Ewentualnie gitarę zrobić z mdf - możesz wtedy dowolnie to szlifować i obrabiać, a materiał jest lepszy do obróbki i sztywniejszy.

Napisano

> Wczoraj w castoramie widziałem taki żyrandol w kształcie gitary. Nie przyglądałem się za bardzo bo

> kosztował chyba ze 400zł

To chyba taką jak kupiłem bratankowi zlosnik.gif

dsc0480a.jpg

Fajnie wygląda wink.gif wykonana z płyty mdf czy innego drewnopodobnego badziewia zlosnik.gif

Napisano

> To chyba taką jak kupiłem bratankowi

> Fajnie wygląda wykonana z płyty mdf czy innego drewnopodobnego badziewia

Właśnie o taką mi chodziło.

Napisano
  • Autor

> ja bym tak zrobił. Podwójny regisp i rozplanować stelaż tak, żeby jak największą część "gitary"

> przykręcić. Po obrysie ledy i będzie gitara.

> Jeśli być chciał bardziej precyzyjnie, czyli struny, itp - to zawsze można dorobić z linek

> stalowych. Ewentualnie gitarę zrobić z mdf - możesz wtedy dowolnie to szlifować i obrabiać, a

> materiał jest lepszy do obróbki i sztywniejszy.

swiatlo planuje zrobic z tasmy - obrys a do tego 4 struny tez z tasmy ledowej a dodatkowo mysle czy przetwornikow nie zrobic z jakich panelikow ledowych - calosc bedzie mniej wiecej w skali 2:1

Napisano
  • Autor

> Wczoraj w castoramie widziałem taki żyrandol w kształcie gitary. Nie przyglądałem się za bardzo bo

> kosztował chyba ze 400zł

wyglada.... calkiem calkiem ale - za maly i za bardzo jak prawdziwa gitara wink.gif

moglbym takie cos zrobic - moze by syn poswiecil jedna z gitar na ten cel wink.gif