Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem stacyjka alfa 159

Featured Replies

Napisano

witam koledzy mam problem gaszę auto i pulsuje mi literka P i na wyświetlaczu i Pika sygnałem dźwiękowym nie wychodzi kluczyk tylko muszę go ręcznie wysunąć wkładając w otwór od stacyjki gore kluczyka która służy również do otwieranie drzwi kierowcy

Napisano

> witam koledzy mam problem gaszę auto i pulsuje mi literka P i na wyświetlaczu i Pika sygnałem

> dźwiękowym nie wychodzi kluczyk tylko muszę go ręcznie wysunąć wkładając w otwór od stacyjki

> gore kluczyka która służy również do otwieranie drzwi kierowcy

Można wróżyć z fusów co dolega Twojej Alfie.

Tego problemu bez komputera nie wyjaśnisz.

Napisano

> witam koledzy mam problem gaszę auto i pulsuje mi literka P i na wyświetlaczu i Pika sygnałem

> dźwiękowym nie wychodzi kluczyk tylko muszę go ręcznie wysunąć wkładając w otwór od stacyjki

> gore kluczyka która służy również do otwieranie drzwi kierowcy

A masz wajchę w pozycji "P"? grinser006.gif

Na moje problem jest związany z dźwignią zmiany "biegów", czego dowodzi błąd P1720. Od tego trzeba zaczynać szukanie. Ja bym zaczął od sprawdzenia czujnika położenia dźwigni zmiany biegów. Jak Ci miga P to znaczy, że czujnik nie wykrył dźwigni w położeniu "Park" i nie pozwala na wyjęcie klucza.

Napisano
  • Autor

> A masz wajchę w pozycji "P"?

> Na moje problem jest związany z dźwignią zmiany "biegów", czego dowodzi błąd P1720. Od tego trzeba

> zaczynać szukanie. Ja bym zaczął od sprawdzenia czujnika położenia dźwigni zmiany biegów. Jak

> Ci miga P to znaczy, że czujnik nie wykrył dźwigni w położeniu "Park" i nie pozwala na wyjęcie

> klucza.

Oki super bardzo dziękuje za podpowiedz jutro rozbiorę i sprawdzę muszę poszukać gdzieś jak on wygląda żebym wiedział czego szukać

Napisano
  • Autor

mam tez wątpliwości czy te objawy mogą być również przyczyna uszkodzenia sterownika skrzyni biegów

Napisano

> mam tez wątpliwości czy te objawy mogą być również przyczyna uszkodzenia sterownika skrzyni biegów

A dzieje się coś nie tak ze skrzynią?

Błąd wyraźnie wskazuje na usterkę z dźwignią zmiany biegów. Awaria sterownika myślę, że byłaby bardziej spektakularna. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A dzieje się coś nie tak ze skrzynią?

> Błąd wyraźnie wskazuje na usterkę z dźwignią zmiany biegów. Awaria sterownika myślę, że byłaby

> bardziej spektakularna.

nie działa tiptronic, czasem zdarzają się jakby uślizgi i szarpnięcia