Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

katalizator

Featured Replies

Napisano

witaka. nic sie nie dzieje ale zastanawiam sie nad pozbyciem sie katalizatora tak na przyszlosc smile.gif koles w lanosie zamontowal strumienice i ostateczny koszt byl 2x mniejszy niz cena katalizatora. jakies patenty na to sa przy motorach 1,6 16V ?

Napisano

Skoro nic sie nie dzieje to po co wywalac katalizator ??

Ja mam strumiennice bo połukła sie porcelanka katalizatora. i został wybity. Koszt strumiennicy ok 40 zł plus założenie (mozna samemu). Poza troszke fajniejszym dźwiekiem wydechu nic nie daje. Różnica w mocy silnika nawej jesli jest to nieodczówalna. Troszke lepiej wkreca się na obroty i to wszystko. W zamian smierdzi bardziej spalinami za autkiem.

Napisano
  • Autor

profilaktycznie pytam - jakby sie hipotetycznie zatkal zdziorawil zepsul czy cos sie z nim stalo grinser006.gif

mnienie chodzi o osiagi smile.gif pytam czy to nie wplywa skald mieszanki i takie tam czy sie nic nie powyprawia

Napisano

> profilaktycznie pytam - jakby sie hipotetycznie zatkal zdziorawil

> zepsul czy cos sie z nim stalo

> mnienie chodzi o osiagi pytam czy to nie wplywa skald mieszanki i

> takie tam czy sie nic nie powyprawia

U mnie jak sie rozsypał jeszcze ten ceramiczny kat to jego kawałki poleciały dalej w wydech, odgłosy wydawało to straszne. Oczywiście usuniecie tego było niemożliwe. I może to była sugestia ale bez kata auto znacznie bardziej mułowate było. Następny kat był oczywiście metalowy.

Napisano

ja wstawilem rure przelotową zamiast katalizatora cool.gif dźwięk z tłumika troszeczke lepszy no i autko lepiej wkręca się w większym zakresie obrotów i od dołu też smile.gif

Napisano

Witam.

Ja też wywaliłem katalizator bo był zapchany (przy zimnym silniku cięzko było się wkręcić w wyższe obroty, coś go zatykało), wstawiłem strumiennice i jest dużo lepiej. Autko fajnie mruczy, no i nie mam problemu z wkręcaniem się na wyższe obroty na wysokich biegach ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.