Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hak w stilo

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś z kolegów zakładał hak? Chcodzi mi właściwie o złacze elektryczne, czy jest z nim problem? No bo to wszystko teraz na multiplexie jest, więc jak to się teraz łączy?

Napisano

> Czy ktoś z kolegów zakładał hak? Chcodzi mi właściwie o złacze elektryczne, czy jest z nim problem? No bo to wszystko teraz na multiplexie jest, więc jak to się teraz łączy?

Myślę, że podłącza się normalnie pod kabelki w światłach. Więcej info w wątku HAK HOLOWNICZY FIAT STILO

Napisano

> Czy ktoś z kolegów zakładał hak? Chcodzi mi właściwie o złacze

> elektryczne, czy jest z nim problem? No bo to wszystko teraz na

> multiplexie jest, więc jak to się teraz łączy?

Byłem niedawno w ASO w Poznaniu i pytałem o hak. Chcieli coś koło 1800,- Facet Zwrócił mi uwagę, że jakaś specjalna wiązka kabli musi tam być kupiona (koszt 200,-zł) bo inaczej komputerki fixują w Stilo... niewiem.gif

Napisano

> Myślę, że podłącza się normalnie pod kabelki w światłach. Więcej info

> w wątku HAK HOLOWNICZY FIAT STILO

Nie wiem czy nie będzie jednak problemu - w PII FL po podpięciu się do świateł na desce zapaliła się kontrolka przepalonej żarówki. hmm.gif

Napisano

> Byłem niedawno w ASO w Poznaniu i pytałem o hak. Chcieli coś koło

> 1800,- Facet Zwrócił mi uwagę, że jakaś specjalna wiązka kabli

> musi tam być kupiona (koszt 200,-zł) bo inaczej komputerki

> fixują w Stilo...

Niech mówi - mam założony standardowo - nic sie nie dzieje - pomijając jakość zabezpieczenia haka przed korozją wszystko można podłączyć standardowo - koszt całkowity u prywaciaka ok 400zł.

Napisano

> Czy ktoś z kolegów zakładał hak? Chcodzi mi właściwie o złacze

> elektryczne, czy jest z nim problem? No bo to wszystko teraz na

> multiplexie jest, więc jak to się teraz łączy?

Myślę, że mogę udzielić wyczerpującej odpowiedzi. Swojego jtd 5d dynamic kupiłem w 2003 roku i wkrótce (a było przed wakacjami) zapragnąłem mieć hak - jeżdże z przyczepą kempingową. propozycje dotyczące podłączenia były następujące:

- pierwsza: wiązka kabli wyprowadzona z gniazdka w haku z wtyczką do bagażnika wraz z wyprowadzeniem wiązki z lampy tylnej z gniazdkiem - celem było podłączenie gniazdka w haku tylko na czas ciągnięcia przyczepy ponieważ takie podłączenie do lampy powoduje sygnalizację awarii tej lampy na desce rozdzielczej - chodzi o spadek napięcia. Próbowali w serwisie. faktycznie tak było.

- druga: dokupienie do haka modułu, który dopina się do komputera w samochodzie i wówczas wszystko działa jak należy - jedyny mankament to było te 400 zł które trzeba było zapłacić zamiast 15 zł. za wspomnianą wcześniej wiązkę, dłużej trwa też montaż bo muszą przedzierać się przez tapicerkę z kablami do przodu do komputera.

Ja wybrałem ostatecznie opcję drugą - autko było nowe, na gwarancji, nie chciałem ryzykować. jeśli mam coś doradzać to dzisiaj też bym nie ryzykował.

Miałem także możliwośc wyboru pomiędzy hakiem brink z końcówką odpinaną przez odkręcenie dwóch śrub w podstawie lub wersję lepszą ze złączem na kluczyk. Zdecydowałem się na tą drugą.

Początkowo impreza za prawie 1300 zł wydawała mi się za droga, ale ostatecznie z perspektywy czasu (3 lata i ok. 110000 km) uważam, że jeśli kupuje się tego typu samochód, a później uprawia się tzw. "sztukowanie z unikami" - takich użytkowników nie brakuje, to lepiej kupić sobie tańsze autko i nie będzie problemów z cenami części i akcesoriów

Pozdrawiam 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.