Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cos nie tak - ale co? :)

Featured Replies

Napisano

HejWiecTakMoj problem polega na tym ze auto duzo pali od jakiegos dluzszego czasu, wymienione mam rozne rzeczy typu oleje,filtr powietrza,swiece itp, dzisiaj bylem w warsztacie wyregulowac zaowory bo widzialem wlasnie w nich to , ze moze byc przyczyna duzego spalania, nie wiem czy to pomoze, zobacze, ale gosc w serwisie powiedzial mi ze podpinal pod urzadzenie diagnostyczne czy cos w tym stylu i wykazalo mu silnik krokowy, mowi ze moze byc tak ze silnik ma wtedy na luzie duze obroty i to moze byc przyczyna ? czy myslicie ze chca ze mnie kase wyciagnac? bo koszty silnika krokowego sa duze , ok 400-500 zl za zamiennik, a oryginal ok 1000 zl , i czy to w ogole moze byc przyczyna znacznie zwiekszonego spalania? Pozdrawiam.

Napisano

hej

też z krokowcem miałem jaja, zobacz na allegro, od pewnego czasu gość nowe sprzedaje za 250 zł (bosh oryginał) a na szrocie po 100 są jak coś, także, nie jest źle:)

Napisano
  • Autor

> hej

> też z krokowcem miałem jaja, zobacz na allegro, od pewnego czasu gość

> nowe sprzedaje za 250 zł (bosh oryginał) a na szrocie po 100 są

> jak coś, także, nie jest źle:)

dzieki znalazlem na allegro, ale czy silnik krokowy faktycznie ma wplyw na spalanie, i moze je znacznie zwiekszac? A moze wystarczy go przeczyscic?

Napisano

na pewno ma, w końcu zawsze bieg jałowy a raczej jego obroty odbijają się na całej charakterystyce wynikającej z jazdy. Zasadniczo da się go rozebrać ale z doświadczenia wiem, że tylko raz:) zaczepy pękają i uszczelka się wybrzusza, także na pewno będą problemy z jego złożeniem, nie wiem jak Ty ale ja miałem pewność, że to on, gdyż jak byłem na złodziejskim badaniu w ASO za 50 zł to wyszło, że to właśnie on bruździ i owszem był walnięty ale była również cewka i czujnik położenia wału/prędkości obrotowej:) teraz chodzi wszystko super

Napisano

Witam; Krokowy faktycznie odpowiada za obroty jałowe więc jeśli się zaciera w jakimś położeniu to może mieć silniczek za wysokie obroty a co za tym idzie większe spalanie. Orginał krokowego w ASO kosztuje ok. 650 zł przerabiałem ostatnio ten temat ,więc powiedziałem że mam ich w du.... i kupiłem na szrocie cały układ wtryskowy za 150 zł. A tego starego zobaczę może da się przeczyścić a jeśli nie to przynajmniej będę wiedział jak to ustrojstwo wygląda od środka.

Napisano

Nim zakupisz nowego krokowca, to proponuję metodą ucho-oko sprawdzić pracę motorka na wolnych obrotach. Jeśli nie słychać falowania obrotów, to znak że krowiec jest w porządku. W opisywanym przypadku w 90% winny jest termostat lub czujnik temperatury cieczy chłodzącej...

Od siebie dodam, że wielu z nas szuka przyczyn gdzieś głęboko. Często jest, że kłopot sprawia jakaś bzdurka o której nawwet nie pomyślimy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.