Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

obroty biegu jałowego opel signum 2 t

Featured Replies

Napisano

Witam

od niedawna posiadam opla signum z roku 2003 z silnikiem 2T z20net

i zauważyłem ze jak ja odpalę to czasem trzyma obroty poniżej 1000 i tak by było dobrze ale czasami po odpaleniu auta obroty rosną do 3000 ,a czasem do 1500 i tak trzyma jak jej dam gazu tak do 4000/4500 tys to wracają na te poniżej 1000 i już jest oki , czy ktoś się spotkał z czymś podobnym ??? nie wyświetla żadnych błędów i wzrost obrotów nie jest cykliczny czasem 10 razy ja odpalę i jest w porządku , pojawia się to tylko po dopaleniu po dłuższym postoju czyli na zimnym silniku

za pomoc z góry dziękuje

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

nie spotkał się nikt z czymś takim :/

Napisano

> nie spotkał się nikt z czymś takim :/

W "historii" też nic nie ma zapisanego ? Historia - logi, dostępne do sprawdzenia np. opcomem (czy po przekręceniu kluczyka, ale przed odpaleniem silnika pali się żółty symbol samochodu z kluczykiem ? Jeżeli tak, to są jakieś błędy historyczne - może Cie to naprowadzi).

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> W "historii" też nic nie ma zapisanego ? Historia - logi, dostępne do sprawdzenia np. opcomem (czy

> po przekręceniu kluczyka, ale przed odpaleniem silnika pali się żółty symbol samochodu z

> kluczykiem ? Jeżeli tak, to są jakieś błędy historyczne - może Cie to naprowadzi).

niestety żadne błędy niewystępują i niema nic w pamięci , zauważyłem ze rano jak odpalę samochód to mi trzyma obroty jak ruszam bardzo powoli to jest Oki ale jak tylko wrzucę np 3 bieg i obroty powędrują tak powyżej 2000 to się zaczyna , zatrzymam się na światłach i na luzie rosną do 3000 i tak cały czas stoją ale jak dodam gazu tak kolo 4000 to spadają na jakieś 800 i jest już Oki i podczas dynamicznej jazdy jak ja troszkę pogonie " w kacu suszarka pod maska czasem trzeba szybciej sobie pojeździć" to jak się znowu zatrzymam na światłach to mi pływają obroty tak koło 1500 a 2000 i drażni mnie to bardzo bo nie mogę wyczaić oco biega