Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wałek rozrządu 1.4 12V - producenci

Featured Replies

Napisano

Temat "walkowany" (doslownie) kilka razy, ale nie znalazlem nigdzie opinii n/t producentow. Na Allegro w cenie 353zl jest dostepny produkt firmy AE (http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=85941862), w Auto-Sam'ie jest FAI za 430 bodajze. Macie jakies doswiadczenia? Moze ktos stwierdzic jednoznacznie ze danej firmy nie nalezy kupowac, a inna jest duzo lepsza?

Czekam na opinie wlascicieli wymieniajacych w przeszlosci walek, najchetniej z iloscia przejechanych od wymiany kilometrow i stanem walka.

Napisano

FAIa sobie daruj wytarł mi się po 2 kkm, nawet gdyby nie było smarowania to nie powinien aż tak się wytrzeć... na razie jeszcze go testuję bo wytarł się tylko tam gdzie były nowe dźwigienki tej samej firmy więc może one winne

AE Federal Mogul to może być porządniejsza firma, inne wałki z allegro sobie daruj bo to nie wiadomo co

Jest jeszcze AJUSA za 500 zł w tym sklepie http://www.polparts.com.pl. Wydaje mi się ta firma jest najporządniejsza.

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi się ta firma jest najporządniejsza.

No wlasnie, wydaje Ci sie, a oczekiwalbym raczej opinii kogos ktos przechodzil juz temat walka, bo zdania wysnute na podstawie znajomego swojego znajomego nie zawsze sa prawdziwe. O Twoim FAIu juz czytalem i stad moje przekonanie do zakupow w AutoSam troche opadlo :/

Ktos jeszcze?

Napisano

> No wlasnie, wydaje Ci sie, a oczekiwalbym raczej opinii kogos ktos

> przechodzil juz temat walka, bo zdania wysnute na podstawie

> znajomego swojego znajomego nie zawsze sa prawdziwe.

a co mówi znajomy Twojego znajomego?

Napisano
  • Autor

> a co mówi znajomy Twojego znajomego?

Ja akurat spotkalem sie z pozytywnymi opiniami o FAI, ale przed swoja wymiana wole zdanie chocby Twoje - potwierdzone. Z tymze chcialbym tez cos uslyszec o produktach konkurencji, jak chocby AE z Allegro.

Napisano

Jeden mechanik powiedzial ze lepiej kupic orginalne części i pojezdzic o wiele dluzej ni "rzemieślnicze" i za kilkadziesiat kilometrow sie martwic o nowa wymainę.

Jednak to jest silnik a nie amortyzator czy wycieraczka i tu nie nalzey oszczedzac moim zdaniem... ale to tylko moje zdanie zrobicie jak uwazacie....

pozdrawiam

Napisano

> Ja akurat spotkalem sie z pozytywnymi opiniami o FAI

masz dowód manufaktury - to jest ta sama partia produkcyjna (ta po prawej to oryginał)

wałek pewnie też wykonany z taką samą dokładnością oslabiony.gif

post-44204-14352468446353_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> masz dowód manufaktury

Rzeczywiscie roznice sa widoczne, ale troche to dla mnie niezrozumiale... Czy oni robia je w garazu? Dlutem? Zakladam, ze to odlew, a nie obrobka mechaniczna, wiec co? Formy maja rozne? Szlag by trafil taka firme!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.