Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

płyn hamulcowy jaki?

Featured Replies

Napisano

Jako, że remont hamulców trwa, a płynu w zbiorniku brak i trzeba zalać padło nowym, padł dylemat co wybrać. Jaki zaleca producent, a na jakim Wy jeździcie? Jaką ilość należy wlać do układu by było ok.gif

Napisano

> Jako, że remont hamulców trwa, a płynu w zbiorniku brak i trzeba zalać padło nowym, padł dylemat co

> wybrać. Jaki zaleca producent, a na jakim Wy jeździcie? Jaką ilość należy wlać do układu by

> było

DOT 4 ATE lub Textar - co 2 lata wymieniany z dobrym przelaniem układu, brak wycieków ok.gif

Napisano

Ja zalałem teraz ate super blue racing , można też odpowiednik ate typ200 , za 1L wychodzi koło 35zł

Napisano

W stilonie chyba wchodziło do 0,5L hmm.gif możesz taką butelczynę ferodo albo tuteli kupić wszędzie.

Napisano

> W stilonie chyba wchodziło do 0,5L możesz taką butelczynę ferodo albo tuteli kupić wszędzie.

lepiej dobrze przelać układ i wypłukać stary płyn z układu, bezpieczniej kupić litr, koszt nieduży ok.gif

Napisano

> lepiej dobrze przelać układ i wypłukać stary płyn z układu, bezpieczniej kupić litr, koszt nieduży

Ano , np ate blue z uwagi na kolor pokazuje kiedy jest przelane , odbarwia się też wraz ze zużyciem.

Napisano
  • Autor

coś więcej możesz powiedzieć na ten temat?

U siebie z przelaniem się nie martwię bo z węży cały stary płyn jest spuszczony

Napisano

http://allegro.pl/plyn-hamulcowy-ate-super-blue-racing-1l-280-st-c-i3498959651.html

http://allegro.pl/plyn-hamulcowy-ate-dot4-typ200-1l-krk-280stc-i3498930247.html

zobacz opis , płyny mają te same właściwości , różnica w kolorze. Jak zacznie zasysać wodę to powinien się odbarwiać (ten niebieski)

Napisano
  • Autor

no dużej różnicy to nie ma, a może masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę u którego dostanę płyn i klocki ate?

Napisano

> To ja nic nie mówię ile lat ma mój

dla własnego bezpieczeństwa, raz zagotowałem płyn z dużą zawartością wody - nie polecam, człowiek musi prać fotel, mimo "z.... mocnej psychiki", idąc za cytatem ze znanej polskiej komedii zlosnik.gifok.gif

Napisano

> no dużej różnicy to nie ma, a może masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę u którego dostanę płyn i

> klocki ate?

lol , no mam , siebie rotfl.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja raz zagotowalem plyn i teraz mykam na DOT 5.1

(plyn DOT5 nie nadaje sie do naszych furek)

Napisano
  • Autor

a u mnie wylądował niebieski ate