kamilek Posted September 7, 2013 Share Posted September 7, 2013 Witam!!! mam taki silnik u siebie w Brava i planuje założyć tam 1.2 8v 75km i nie istotnych względów ale gdy sie zaczołem przyglądać to pojawiło sie kilka pytań: -jak jest załączany wentylator chłodnicy bo obejrzałem całą chłodnice a włącznika nie znalazłem? - na pompie wspomagania jest czujnik do czego on jest i czy jest istotny (odpinałem go to nic sie nie zmieniało) - czy ma ktoś jakiś wmiare dokładny schemat instalacji silnika?? -czy jak nie będzie sterownika silnika bosch czy będzie działał mi napęd licznika?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
famot0 Posted September 7, 2013 Share Posted September 7, 2013 > Witam!!! > mam taki silnik u siebie w Brava i planuje założyć tam 1.2 8v 75km i nie istotnych względów ale gdy > sie zaczołem przyglądać to pojawiło sie kilka pytań: > -jak jest załączany wentylator chłodnicy bo obejrzałem całą chłodnice a włącznika nie znalazłem? > - na pompie wspomagania jest czujnik do czego on jest i czy jest istotny (odpinałem go to nic sie > nie zmieniało) > - czy ma ktoś jakiś wmiare dokładny schemat instalacji silnika?? > -czy jak nie będzie sterownika silnika bosch czy będzie działał mi napęd licznika?? Po lifcie pracą wentylatora steruje ECU silnika. Czujnik ciśnienia w układzie wspomagania informuje ECU silnika o podwyższonym ciśnieniu aby podnieść obroty silnika. Licznik dostaje impulsy z nadajnika na skrzyni,więc powinien działać bez problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilek Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 mam ją z 1999 roku jest to układ bez czujnika spalania stukowego ale na chłodnicy nie moge znaleźć włącznika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts