Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak odkręcić śrubkę ????

Featured Replies

Napisano

Otóż musze zdjąć silnik krokowy. Dwie śrubki (TORSY) odkręciłem , natomiast trzecia śrubka nie chce się odkręcic - jest zły dostęp,a poza tym z torsa zrobilo się kółko. I jest problem.

Jedna koncepcja jaka mi przyszla ,to moze brzeszczotem naciac troche srubę tak aby srubokretem plaskim mozna bylo odkrecic . Zadziała to ??? A moze wy jakis macie patent na taki problemik.

A jeszcze jedno, sadzicie ze na takiej stacji diagnostycznej np. Schella moga mi pomoc ,czy nie warto do nich jechac ???

Napisano

> Otóż musze zdjąć silnik krokowy. Dwie śrubki (TORSY) odkręciłem ,

> natomiast trzecia śrubka nie chce się odkręcic - jest zły

> dostęp,a poza tym z torsa zrobilo się kółko. I jest problem.

> Jedna koncepcja jaka mi przyszla ,to moze brzeszczotem naciac troche

> srubę tak aby srubokretem plaskim mozna bylo odkrecic . Zadziała

> to ??? A moze wy jakis macie patent na taki problemik.

> A jeszcze jedno, sadzicie ze na takiej stacji diagnostycznej np.

> Schella moga mi pomoc ,czy nie warto do nich jechac ???

wybacz ale naprawdę nie wiem o czym mówisz, masz TORJE

proponuje dużo WD40 co 30 min i po 2 gadzinach do odkręcania.

od wd40 lepsza jest nafta ale czas działania 2 doby.

proponuje metod nic na siłę, wszystko młotkiem

Czyli delikatny udar w łepek śrubki przez śrubokręt ślusarski

jeżeli nadal nie odkręcisz możesz zrobić tak jak piszesz ale musisz to zrobić dobrze i dobrze spasować śrubokręt.

W ostateczności jak urwiesz łepek to zawsze możesz wykręcić resztę za pomocą kombinerek i wkręcić nową śrubkę.

Żaden serwis nawet SUPER SHELL VPOWER BP OLRLENOWSKO ASOWSKO SRALOWSKO nie wymyślił procedur na nie odkręcane się śrubki. Ale to nie znaczy że nie możesz im zawieść autka do reperacji zawsze możesz mieś wymieniony cały podzespół bo ten stary to był zły hehe.gif

PS

NO spotkało cię to co nie uniknione a zarazem zawsze zaskakująco w kur...ce

Napisano

wez sobie cienki przecinak i lekko mlotkiem stukaj zgodnie z obrotami odkrecania. jak masz podejscie na brzeszczot to tez moze sie udac.

najlepiej zadac srubie kilka ciosow poprzez jakies metalowe cos zeby odbila na gwincie i powinno sie udac.

a jak nie to wbij o jeden numer wiekszego torxa najlepiej 12 katnego i krecimy

Napisano

pytanie po co go wyjmujesz:) jak w celu zmiany to zrób jak ja, wyrwij po prostu. Miałem ten sam problem, 2 poszły a z 3 jaja, urwałem dziadostwo, całe było tylko jeden zaczep poszedł i już. Zależy jeszcze z której strony, u mnie od strony pojemnika na spryskiwacz i kombinerkami sciskowymi odkręcałem 30 min, mało mi łapa nie odpadła, coś a la klucz francuzki

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim za rady. Doszedlem jednak do wniosku ze latwiej mi bedzie zdjac caly wtrysk, a srubke odkrecic juz na stole.

Do Klaudi0 : Naprawde nie znasz kluczy ,ktore nazywaja sie TORSY ??? ale imbusy to chyba juz znasz ??? czy tez nie ???

Napisano
  • Autor

> zna czy nie to jedna kwestia ale czy ich używał to już inna

> historia:)

A tak w ogole , to mi tez sie srubka od strony skrzyni biegow zapiekla,ale nie moge urwac silniczka ,bo chce tylko przeczyscic wewnetrzne styki od funkcji cut off . (juz maja rezystancje prawie 40 ohm , a powinny miec praktycznie 0). Poza tym silniczek jest sprawny.

Napisano

tylko wiesz, ze zaczepy sa slabe i lubia pękać przy podwazaniu srubokretem no i guma osłaniająca tez sie rozlazi po otwarciu, w koncu przy pomyslnych wiatrach silniczek ten jest tak stary jak cała buda, zawsze mozna kupic nowy za 220 albo uzywany za 100, no mozliwosci jest pełno;) tylko zawsze problem jeden, dziurawy portfel;)

Napisano
  • Autor

Pełen sukces. Nie zdejmowałem całego wtrysku, tylko tak jak pisalem , przeszczotem podcialem srube na srubokret plaski , kilka razy mloteczkiem a pozniej srubokretem odkrecilem. Rozebralem silniczek krokowy, gumowa uszczelka byla w stanie bardzo dobrym , plastikoww zaczepy takze nie popekaly. Styki wyczyscilem, wd40 jeszcze spsikalem. takze pelen sukces, rezystancja stykow przy wcisnietym bolcu wynosi 1.2 ohma , co przy 12 V spadek napiecia jest nie istotny.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.