Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

IAW scan 2: test ekonomizer - niezaliczony

Featured Replies

Napisano

Po sprawdzeniu silnika 1,2 8v 73km w seicento pojawił się komunikat jak w temacie, szukałem i nie mogę ogarnąć co to jest ten ekonomizer?? czy przy okazji przeszczepu mogło być to pominięte??

Napisano

> Po sprawdzeniu silnika 1,2 8v 73km w seicento pojawił się komunikat jak w temacie, szukałem i nie

> mogę ogarnąć co to jest ten ekonomizer?? czy przy okazji przeszczepu mogło być to pominięte??

confused.gif Nie jest to pochłaniacz?

Napisano

> tak wygląda to na ekranie komputera

> http://i103.photobucket.com/albums/m128/kontener/iaw/DSC_5184.jpg

To jest jakieś bliżej nieokreślone urządzenie (po włosku consumometro, prawdopodobnie wskaźnik aktualnego spalania), które jest wprogramowane w soft ECU, ale nie widziałem jeszcze samochodu z tym ECU, który by coś takiego miał. Podobnie z zaworem EGR, który tam masz wyżej. Krótko mówiąc olać.

Napisano
  • Autor

> To jest jakieś bliżej nieokreślone urządzenie (po włosku consumometro, prawdopodobnie wskaźnik

> aktualnego spalania), które jest wprogramowane w soft ECU, ale nie widziałem jeszcze samochodu

> z tym ECU, który by coś takiego miał. Podobnie z zaworem EGR, który tam masz wyżej. Krótko

> mówiąc olać.

jeśli chodzi o EGR to test mam zaliczony icon_eek.gif

Napisano

> jeśli chodzi o EGR to test mam zaliczony

Nie chce mi się rozpisywać, po prostu programiści sobie zdecydowali, żeby przy jednych testach badać obecność urządzenia, przy innych założyć, że jest. Ogólnie rzecz biorąc "zaliczanie" testów urządzeń wyjściowych z punktu widzenia ECU jest bez sensu, dla niektórych testów znaczy to tylko tyle, że test został przeprowadzony a Ty mogłeś sobie popatrzeć jak coś sobie tam coś robi. Niezaliczony będzie tylko wtedy, jeżeli test sprawdza obecność urządzenia (przez sprawdzenie oporu na końcówkach) i go nie wykryje.