Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klapka wlewu paliwa

Featured Replies

Napisano

Mam mały problem, przy ostatnim tankowaniu (nie chodzi o rachunek wink.gif), została mi w reku klapka od wlewu paliwa. Okazało się, że ułamał się kawałek z tworzywa, z tyłu klapki, w który wchodzi sprężynka.

i teraz pytanie za 100pkt, czy da się to jakoś naprawić, czy muszę szukać jakiejś używki w odpowiednim kolorze?

Napisano

> Mam mały problem, przy ostatnim tankowaniu (nie chodzi o rachunek ), została mi w reku klapka od

> wlewu paliwa. Okazało się, że ułamał się kawałek z tworzywa, z tyłu klapki, w który wchodzi

> sprężynka.

> i teraz pytanie za 100pkt, czy da się to jakoś naprawić, czy muszę szukać jakiejś używki w

> odpowiednim kolorze?

pewnie da sie dorobic

miec na wzor to co sie ulamalo, kawalek materialu, wyrobic, skleic i bedzie dzialalo

przynajmniej przez jakis czas

tylko czy

nie prosciej?

nie taniej?

nie szybciej?

wyjdzie kupic klapke?

Napisano
  • Autor

> nie prosciej?

> nie taniej?

> nie szybciej?

> wyjdzie kupic klapke?

wbrew pozorom wcale nie ma ich dużo, chyba, że kupić nową i dac do malowania, ale to na pewno nie będzie taniej

Napisano

> Mam mały problem, przy ostatnim tankowaniu (nie chodzi o rachunek ), została mi w reku klapka od

> wlewu paliwa. Okazało się, że ułamał się kawałek z tworzywa, z tyłu klapki, w który wchodzi

> sprężynka.

> i teraz pytanie za 100pkt, czy da się to jakoś naprawić, czy muszę szukać jakiejś używki w

> odpowiednim kolorze?

Foty daj dokładniej co popsułeś- foty swojej uszkodzonej klapki ok.gif

Napisano
  • Autor

> Foty daj dokładniej co popsułeś- foty swojej uszkodzonej klapki

nie mam swojej, ale mam coś z netu

post-139388-14352522849788_thumb.jpg

Napisano

> nie mam swojej, ale mam coś z netu

lutownica, klej i kawałek tworzywa i da radę wystrugać ok.gif

jeśli nie, to wymiana na używkę lub nową, ale pamiętaj o solidnym smarowaniu części ruchomych oink.gifhorse.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> lutownica, klej i kawałek tworzywa i da radę wystrugać

nigdy nie lutowałem tworzywa hmm.gif

> jeśli nie, to wymiana na używkę lub nową, ale pamiętaj o solidnym smarowaniu części ruchomych

nie mów, że kiedys tam cos smarowałeś zlosnik.gif

Napisano

> nigdy nie lutowałem tworzywa

zawsze musi być ten pierwszy raz, tylko uważaj,żeby nie przegrzać wink.gif

> nie mów, że kiedys tam cos smarowałeś

oczywiście, w każdym swoim pojeździe mam przesmarowane klapki wlewu, bo ciężko pracowały i nie chciałem urwać busted.gif

Napisano
  • Autor

> zawsze musi być ten pierwszy raz, tylko uważaj,żeby nie przegrzać

chyba jednak poszukam używki

> oczywiście, w każdym swoim pojeździe mam przesmarowane klapki wlewu, bo ciężko pracowały i nie

> chciałem urwać

a u mnie pracowała bardzo lekko zlosnik.gif

Napisano

> chyba jednak poszukam używki

tylko zwróć uwagę, czy nieuszkodzona ok.gif

> a u mnie pracowała bardzo lekko

ano, przed montażem dobrze oczyść i przesmaruj ok.gif

Napisano

> wbrew pozorom wcale nie ma ich dużo, chyba, że kupić nową i dac do malowania, ale to na pewno nie

> będzie taniej

moze zatrzesienia nie ma ale za 5 dych kupujesz

ten twoj to lakier 737?

Napisano

> nigdy nie lutowałem tworzywa

to sie nazywa klejenie na goraco wink.gif

ja bym obstawial jakis klej epoksydowy

Napisano

> oczywiście, w każdym swoim pojeździe mam przesmarowane klapki wlewu, bo ciężko pracowały i nie

> chciałem urwać

szalony smile.gif

nigdy nie wpadlem na taki pomysl w roznych samochodach i jakos klapki w rekach nie pozostawaly smile.gif

Napisano

> ano, przed montażem dobrze oczyść i przesmaruj

a jakim smarem jeszcze podpowiedz - bo plastik dziwnie potrafi reagowac na niektore smary - puchnie i moze byc tak ze lepsze wrogiem dobrego wink.gif

a tak serio... nie nadawaj chlopakowi zbednej roboty

jak klapka cala to mozne wyczyscic ale tylko ze wzgledow estetycznych, zakladac i zapomniec o temacie

stara pekla bo moze gdzies ktos za mocno otworzyl albo calkiem nieswiadomie zaczepil o klapke i zostalo naruszone to ucho a nie z powodu braku smarowania

Napisano

> szalony

blush.gifzlosnik.gif

> nigdy nie wpadlem na taki pomysl w roznych samochodach i jakos klapki w rekach nie pozostawaly

nie miałeś Stilo i przedziwnej konstrukcji zawiasu wink.gif

Napisano

> a jakim smarem jeszcze podpowiedz - bo plastik dziwnie potrafi reagowac na niektore smary - puchnie

> i moze byc tak ze lepsze wrogiem dobrego

najpierw smar suchy - teflonowy i później smar stały biały, nadmiar usunąć i spokój na długo zlosnik.gifok.gif

> a tak serio... nie nadawaj chlopakowi zbednej roboty

> jak klapka cala to mozne wyczyscic ale tylko ze wzgledow estetycznych, zakladac i zapomniec o

> temacie

> stara pekla bo moze gdzies ktos za mocno otworzyl albo calkiem nieswiadomie zaczepil o klapke i

> zostalo naruszone to ucho a nie z powodu braku smarowania

ja bym w Stilo urwał, bo się zastało, wyczyściłem i nasmarowałem, 2 lata spokoju ok.gif

Napisano
  • Autor

> moze zatrzesienia nie ma ale za 5 dych kupujesz

> ten twoj to lakier 737?

793

Napisano

> 793

pozaczepialbym tych z allegro co maja te klapki

a na poczatek mozesz wstapic do pierwszego lepszego goscia co "spawa" plastiki i za maks 20 zl zrobi - o ile to tworzywo da sie skleic oczywiscie

ja kleilem uchyt w reflektorze (kupielm nowy reflektor i zaraz przy wyjmowaniu z paczki udalo mi sie uchwyt jeden ulamac) - gosc mi skleil za 15 zeta i trzymalo jak lysy slepego za brode

Napisano

> sprężynka.

> odpowiednim kolorze?

Mialem to samo jakies 2 m-ce temu.

Poszukalem w necie sprzedawcy.

Kolo W-wy jest niedaleko Kałuszyna ... zadzownilem czy ma w kolorze.. pojechalem i wzialem ... chyba 50-80PLN i 5 min roboty.

Wg mnie nie ma szans tego skleic porzadnie (chyba ze wzmocnic, prostopadle do zlamania, jakimis wzmocnieniami).

Napisano
  • Autor

> Mialem to samo jakies 2 m-ce temu.

czyli nie jestem sam zlosnik.gif

> Poszukalem w necie sprzedawcy.

> Kolo W-wy jest niedaleko Kałuszyna ... zadzownilem czy ma w kolorze.. pojechalem i wzialem ...

> chyba 50-80PLN i 5 min roboty.

> Wg mnie nie ma szans tego skleic porzadnie (chyba ze wzmocnic, prostopadle do zlamania, jakimis

> wzmocnieniami).

w necie znalazłem tylko jedna aukcje z moim kolorem, a sprzedawca jakiś mało komunikatywny, więc na na obecną chwilę spróbuje dac to pospawać ( polutować)

Napisano
  • Autor

niestety spawanie się nie sprawdziło, pusciło przy próbie założenia no.gif

więc zostaje tylko druga opcja, szukanie używki

Napisano

> niestety spawanie się nie sprawdziło, pusciło przy próbie założenia

> więc zostaje tylko druga opcja, szukanie używki

a nie mowilem wink.gif

Napisano

> niestety spawanie się nie sprawdziło, pusciło przy próbie założenia

> więc zostaje tylko druga opcja, szukanie używki

Jak dasz radę, to starej nie wywalaj, bo aż jestem ciekawy czemu puściło hmm.gif

Czy spawacz wzmocnienie zrobił?

Napisano
  • Autor

> Jak dasz radę, to starej nie wywalaj, bo aż jestem ciekawy czemu puściło

na razie na pewno nie wywale, bo mam ją prowizorycznie założoną grinser006.gif pusciło, bo to cieniutki plastyk jest wink.gif

> Czy spawacz wzmocnienie zrobił?

na tyle ile mógł, to zrobił ok.gif