Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

(RzAK) Okna trzyszybowe, jakie?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Szukam jakichś dobrych okien do domu, drzwi balkonowe - 1 skrzydło i okno przy tym, dwuskrzdłowe, symetryczne. Chciałby jakieś 3 szybowe, z dobrym profilem. Na co zwracać uwagę przy zamawianiu i montażu?

Kolor biały zlosnik.gif

Ma być ciepło i cicho po wymianie ok.gif

Pozdrawiam

Szymon 20.GIF

Napisano

ostatnio miałem fuchę w jednej z kamienic położonej może 4 metry od ulicy - ulicą tą jeżdżą tramwaje - stojąc przy oknie i widząc tramwaj niemalże go wogóle nie słyszałem, sam zwróciłem uwagę na okna - dwu szybowe okna Drutex (przy okazji, strasznie takie mocne mechanicznie się wydają - porównuję do moich - aluplast)

Napisano
  • Autor

> ostatnio miałem fuchę w jednej z kamienic położonej może 4 metry od ulicy - ulicą tą jeżdżą

> tramwaje - stojąc przy oknie i widząc tramwaj niemalże go wogóle nie słyszałem, sam zwróciłem

> uwagę na okna - dwu szybowe okna Drutex (przy okazji, strasznie takie mocne mechanicznie się

> wydają - porównuję do moich - aluplast)

chciałbym 3-szybowe u siebie wink.gif

Napisano

> chciałbym 3-szybowe u siebie

ale profil i ilosc szyb w pakiecie to dwa rozne tematy, teraz kazdy producent oferuje dwu lub trzyszybowe pakiety. Ja ma np. profil Veka i byla mozliwosc wlozenie w ten sam profil tych dwoch pakietow. one sa o tej samej grubosci przynajmniej tak jest w vece.

u mnie sa szyby pinklintona i ten pakiet producent okien zamawia pod konkretne okno ktore robi. co do halasu jest cicho ale mimo to slysze pociag ktory przejezdza odemnie ok 1 km, zapewne jest tez cieplejsze na moje warto, na caly dom pakiety 3 szybowe to byla doplata ok 800 zl. w stosunku do 2 szybowych.

Napisano

W vece mam 3 szybowy pakiet, różni się od 2 szybowego grubością wink.gif Listwy przy szybowe są węższe zlosnik.gif

Polecam 3 szybowe ok.gif

Napisano
  • Autor

> ale profil i ilosc szyb w pakiecie to dwa rozne tematy, teraz kazdy producent oferuje dwu lub

> trzyszybowe pakiety. Ja ma np. profil Veka i byla mozliwosc wlozenie w ten sam profil tych

> dwoch pakietow. one sa o tej samej grubosci przynajmniej tak jest w vece.

> u mnie sa szyby pinklintona i ten pakiet producent okien zamawia pod konkretne okno ktore robi. co

> do halasu jest cicho ale mimo to slysze pociag ktory przejezdza odemnie ok 1 km, zapewne jest

> tez cieplejsze na moje warto, na caly dom pakiety 3 szybowe to byla doplata ok 800 zl. w

> stosunku do 2 szybowych.

No właśnie dokopałem się do Veki AlphaLine z oknami 3-szybowymi, gruba izolowana dobrze rama okienna, 3 szyby + dobry montaż i będzie cicho i ciepło?

Czy ma ktoś z Was takie okna i może się opiniami użytkownika podzielić? 20.GIF

Napisano

> No właśnie dokopałem się do Veki AlphaLine z oknami 3-szybowymi, gruba izolowana dobrze rama

> okienna, 3 szyby + dobry montaż i będzie cicho i ciepło?

> Czy ma ktoś z Was takie okna i może się opiniami użytkownika podzielić?

Wcześniej miałem Veke poprzedni model TOPLINE, byłem z nich bardzo zadowolony. Bezproblemowo działały przez wiele lat a miałem je bez gwarancji (przekroczone wymiary). Teraz mam Avante i Drutex (dostałem na nie bardzo dobrą ofertę) są ciepłe i bardzo ciche. Wybieraj taki profil, który wizualnie będzie Ci najbardziej pasował + najlepszy (najcieplejszy) pakiet szybowy. Najważniejsze żeby nie były one składane w garażu,tylko w profesjonalnej firmie.

Napisano

> W vece mam 3 szybowy pakiet, różni się od 2 szybowego grubością Listwy przy szybowe są węższe

> Polecam 3 szybowe

ok masz racje róznia sie listwami ktore je trzymaja, profil jest wspólny, doczytale teraz w papierach od okien ze w ten profil ktory mam tj. perfectline wchodzi pakiet szybowy od 14 mm do 42 mm.