Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tylna ścianka skrzynki bezpieczników

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam schemacik z "oznaczeniem końcówek połączeń na tylnej ściance skrzynki bezpieczników" tylko, że niestety nigdzie nie jest napisane co do czego służy. Może ktoś z was ma to rozszyfrowane? Po wyjęciu tej skrzyneczki znalazłem dwa przewody nie podłączone do skrzynki (ot tak sobie leżały z tyłu! samochód działa ale kto wie do czego one mogły służyć? Może coś nie działa czego nie widać?).

oznaczenie.jpg

Napisano

W większości VW są za skrzynką luźne kabelki a to dlatego że wiązki są przygotowane na ekstrasy waytogo.gif

Napisano
  • Autor

No spoko, tylko właśnie skąd mam wiedzieć dokąd ten luźny kabelek prowadzi i do czego służy?

Napisano

W jaki sposób mozna wyjąć skrzynkę bezpieczników. Czy z tyłu wiązki przewodów sa na tyle długie że mozna ją całą wyciągnąć do przodu aby mieć dostęp do konektorów?

Napisano
  • Autor

Ta skrzyneczka umieszczona jest na szynach w takich zapadkach i zamknięta po bokach na zatrzaski. Wystarczy pociągnąć dzwigienki z obu stron do góry, a skrzyneczka lekko wysunie się do przodu. Pęk przewodów z tyłu skutecznie uniemożliwia wysunięcie do przodu skrzynki, ale po odkręceniu schowka tego plastikowego pod spodem jest sporo miejsca.

Napisano

> Wystarczy pociągnąć dzwigienki

> z obu stron do góry, a skrzyneczka lekko wysunie się do przodu.

Własnie nie wiem czemu nie wusuwa sie tak lekko, Właściwie to z po otwarciu tych dźwigienek , skrzynka z prawej strony wysuwa sie łatwo natomiast z lewj coś ja skutecznie przytrzymuje i nie chce się wysnąć.

Napisano
  • Autor

Spoko, spoko - miałem identyczny problem. Delikatnie aczkolwiek zdecydowanie jak jak wyszarpniesz to wyjdzie bez problemu. To właśnie przez pęk przewodów, które ją z tyłu trzymają ciężko wychodzi.

Napisano
  • Autor

hmm, no ciekawy ten opis, np.: T Stecker (grun) - wtyczka (zielony) - hehe, no dobra, ale do czego ta wtyczka smile.gif ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.