Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to możliwe ? Wypłata po okazaniu faktur ...

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj powiedzieli mi w PIZITJU, ze mam dostarczyc faktury z ASO za naprawę to dopiero wypłacą kasę warsztatowi. Czy to jest możliwe? Czy nie powinno być raczej tak, że zgadzają sie na kwotę naprawy i dopiero zgadzają się, że wypłacą taką kasę ? Kurcze może chcą mnie wych....ć ?

Napisano

> Dzisiaj powiedzieli mi w PIZITJU, ze mam dostarczyc faktury z ASO za

> naprawę to dopiero wypłacą kasę warsztatowi. Czy to jest

> możliwe? Czy nie powinno być raczej tak, że zgadzają sie na

> kwotę naprawy i dopiero zgadzają się, że wypłacą taką kasę ?

> Kurcze może chcą mnie wych....ć ?

Różnie to bywa... zazwyczaj dają kalkulacje naprawy do zatwierdzenia warsztatowi, jesli to odpowiada to wyplacaja kwote netto z tej kalkulacji (ew. pomniejszona o udzial własny)... Jak przedstawisz faktury to wyplaca brutto ale tez z potrąceniami!

Jesli chcą faktury tzn ze mozesz nie miec full AC i w wariancie ktory wybrales w OWU masz napisane że musza być faktury... trzeba by tam zadzonic i zapytać.... A tak wogóle to czemu Ty sie tym zajmujesz a nie warsztat?? smile.gif

Napisano
  • Autor

to jest szkoda z OC sprawcy..

nie wiem dlaczego ja się tym zajmuję, poprostu złozyłem w PZU upowaznienie z ASO i czekalem na potwierdzenie z policji o zdarzeniu az je dostanie PZU, teraz jest juz wszystko, wycena z Hestii, bo na początku mialobyc robione z mojego AC (sprawca uciekl). Dzwonie, a w PZU mówią" to prosze przyniesc faktury", a w warsztacie "prosimy o potwierdzenie ze im pasuja te koszty jakie były wycenione przez Hestie" i taka kołomyja..

Napisano

Jakiś niekumaty ten warsztat chyba... Z OC musza Ci wypłacic wszystko, bez potrąceń i raczej bez faktur! Skoro zostawiles upowaznienie dla ASO to i tak nie twoj problem tylko ich.... Ty masz mieć zrobione auto a resztą oni sie musza martwić! Ty sie martw czy dobrze Ci zrobia! smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jakiś niekumaty ten warsztat chyba... Z OC musza Ci wypłacic

> wszystko, bez potrąceń i raczej bez faktur! Skoro zostawiles

> upowaznienie dla ASO to i tak nie twoj problem tylko ich.... Ty

> masz mieć zrobione auto a resztą oni sie musza martwić! Ty sie

> martw czy dobrze Ci zrobia!

jest problem, bo PZU podobno robi problemy przy wyplacie za naprawe i oni nie chca sie bawić potem z nimi w wyplate forsy, dlatego chyba dopuki nie dostaną potwierdzenia tych kosztów, to nie mam co do nich wstawić samochodu, a samochód już stoi 2 miesiące na parkingu sick.gif

Napisano

> jest problem, bo PZU podobno robi problemy przy wyplacie za naprawe i

> oni nie chca sie bawić potem z nimi w wyplate forsy, dlatego

> chyba dopuki nie dostaną potwierdzenia tych kosztów, to nie mam

> co do nich wstawić samochodu, a samochód już stoi 2 miesiące na

> parkingu

Może zasięgnij języka w innym zakładzie? Ponad rok temu też naprawiałem auto z OC sprawcy. Wstawiłem je do warsztatu, złożyłem upoważnienie i cześć. W międzyczasie musiałem dołączyć jeszcze oświadczenie dotyczące dokładnego przebiegu zdarzenia, bo sprawca sie migał i pzu miało wątpliwości (pomimo protokołu policji!), ale w żadne bieganie z fakturami i potwierdzenia wyceny się nie bawiłem..

Powodzenia ok.gif

Napisano

> Dzisiaj powiedzieli mi w PIZITJU, ze mam dostarczyc faktury z ASO za

> naprawę to dopiero wypłacą kasę warsztatowi. Czy to jest

> możliwe? Czy nie powinno być raczej tak, że zgadzają sie na

> kwotę naprawy i dopiero zgadzają się, że wypłacą taką kasę ?

> Kurcze może chcą mnie wych....ć ?

Tak może tak być. Miałem tak bo wyjściowo PZU chciało orzec szkodę całkowitą, mimo że naprawa z OC sprawcy.

Zrobili Ci tak bo chcieli zaoszczędzić,a Ty naprawiając w ASO im na to nie pozwoliłeś. W tej sytuacji weź kosztorys naprawy od ASO, zatargaj do PZU, niech się na nim podpiszą że się zgadzają, a wypłata po dostarczeniu faktur. Powinno być ok.

Napisano
  • Autor

> Tak może tak być. Miałem tak bo wyjściowo PZU chciało orzec szkodę

> całkowitą, mimo że naprawa z OC sprawcy.

> Zrobili Ci tak bo chcieli zaoszczędzić,a Ty naprawiając w ASO im na

> to nie pozwoliłeś. W tej sytuacji weź kosztorys naprawy od ASO,

> zatargaj do PZU, niech się na nim podpiszą że się zgadzają, a

> wypłata po dostarczeniu faktur. Powinno być ok.

No własnie wczoraj pojechali do nich z ASO, przedstawili kosztorys i PZU ma dac odpwowiedź w ciągu 2 tygodni. Ciekawe co będzie dalej. Jeżeli zakwestionują to pewnie będę musiał pisać odwołanie, a potem to tylko prawnik i sąd. Naszczęście mam ubezpieczenie prawne w Hestii na kwote 10000.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.