Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat 1.8 T 20 V, 150 KM ???

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam prośbę o pomoc. Mam do kupienia Passata 1.8T 20V, 150 KM, z 1999 r., kombi, 180 tys. km., full opcja (bez skóry), bezwypadkowy, kilka zadrapań parkongowych, od pierwszego właściciela, zresztą znajomego - więc znam historię samochodu od wyjazdu z salonu, za 23-24 tys. zł.:

1. czy przy tym przebiegu jeszcze trochę zakrecony.gif pojeździ silniczek bez większych napraw (ciśnienia sprzężania ani wydatku turbosprężarki jeszcze nie sprawdzałem) ?

2. czy cena jest ok, czy szukać innego passata, może tdi ?

3. na co jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie, co może skutkować dużymi wydatkami w przyszłości ?

4. jakie macie wrażenia z jazdy takim passatem, czy polecacie, czy może wręcz przeciwnie ?

5. ile pali - miasto / trasa ?

Z góry dziękuje za rzeczowe podpowiedzi pad.gifpad.gifpad.gif

Napisano

> Witam.

> Mam prośbę o pomoc. Mam do kupienia Passata 1.8T 20V, 150 KM, z 1999

> r., kombi, 180 tys. km., full opcja (bez skóry), bezwypadkowy,

> kilka zadrapań parkongowych, od pierwszego właściciela, zresztą

> znajomego - więc znam historię samochodu od wyjazdu z salonu, za

> 23-24 tys. zł.:

> 1. czy przy tym przebiegu jeszcze trochę pojeździ silniczek bez

> większych napraw (ciśnienia sprzężania ani wydatku

> turbosprężarki jeszcze nie sprawdzałem) ?

> 2. czy cena jest ok, czy szukać innego passata, może tdi ?

> 3. na co jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie, co może skutkować dużymi

> wydatkami w przyszłości ?

> 4. jakie macie wrażenia z jazdy takim passatem, czy polecacie, czy

> może wręcz przeciwnie ?

> 5. ile pali - miasto / trasa ?

> Z góry dziękuje za rzeczowe podpowiedzi

Ad.1 Jezeli bylo odpowidni uzytkowane nie powinno byc z nim wiekszych problemow.

Ad.2 Jezeli znasz historie auta, i masz pewnosc ze nie bylo rozbite i wiesz ze wlasciciel dbal to warto zwlaszcza ze moze uda Ci sie cos jeszcze urwac.

Ad.3 Sprawdzilbym czy zawias juz nie stuka bo jezeli autko jezdzone po kraju z takim przebiegiem ma prawo cos postukiwac . No i ogolnie to co w innych autach czy zadnego druciarstwa nie bylo.

Ad.4 Auto jak auto wazenia z jazdy ok, poprawiaja sie gdy podkrecisz go troszke.

Ad.5 Mi w cyklu mieszanym wychodzilo 11,9l/100km ale jakos zbytnio nie oszczedzalem auta.

Napisano

Ja w kwestii turbiny - jesli byl dobrze traktowany (nie pałowany na zimno i nie gaszony od razu po ostrej jezdzie bez ostudzenia) to turba powinna byc OK. Pierwsze sygnaly, ze turbina moze byc padnieta, to dosc glosny jej pisk gdy przyspieszasz. Jesli jest slyszalny, to oznaka ze zaraz turba będzie do wymiany.

Kolejna kwestia - sprawdz w danych technicznych w jakim zakresie obrotów powinna pracowac turbina (czyt. kiedy jest najwyzszy moment obrotowy). Jesli sie to mniej wiecej zgadza z odczuciem podczas jazdy, to jest OK. Jesli natomiast podczas jazdy czujesz ze turbina zaczyna pompowac w innym momencie, niż powinna (np. pozniej, czyli od wyzszej granicy obrotów) to zly znak - moze oznaczac tez padniecie turbiny.

Napisano
  • Autor

> Ad.2 Jezeli znasz historie auta, i masz pewnosc ze nie bylo rozbite i wiesz ze wlasciciel dbal to warto zwlaszcza ze moze uda Ci sie cos jeszcze urwac.

narazie się opiera, ale dam radę bokser.gif

> Ad.3 Sprawdzilbym czy zawias juz nie stuka bo jezeli autko jezdzone po kraju z takim przebiegiem ma prawo cos postukiwac . No i ogolnie to co w innych autach czy zadnego druciarstwa nie bylo.

jak przejdziemy do konkretów to zawias się sprawdzi, a co do druciarstwa to raczej nic takiego nie było

> Ad.5 Mi w cyklu mieszanym wychodzilo 11,9l/100km ale jakos zbytnio nie oszczedzalem auta.

mogło być trochę lepiej, no ale frajda z jazdy musi kosztowac zakrecony.gif

wielkie dzięki za sugestie bow.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.