Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czyszczenie baku, układu paliwowego

Featured Replies

Napisano

witam,

Chciałbym przeczyszczyć sobie bak i układ paliwowy (gaźnik) jaki polecacie srodek do tego celu po wsklepie jest kilkanaście rodzajów i nie wiem ktory bo kazdy jest rewelacyjny....slyszalem tez ze mozna wlac do baku ok 0.5 l denaturatu na peły bak benzynki..

Napisano

to zle slyszales:) kiedys tak sie lalo denata/ teraz jego sklad szybciutko zalatwi ci uklad, i tak dobrze ze to gaznik to jeszcze pikus gorzej z wtryskiem.

najlepiej na 10/15 L benzynki wlac spiryt czysty 95vol wiem szkoda zal itd.) ale pomaga w 99% wytracic wode z paliwa. koszt jakies 21 pln 200 ml

ewentualnie zdjac zbiornik i probowac wylewac ale to malo skuteczne i pracochlonne.

poleca spiryt w zadnym przypadku denat. ty wybierasz ty decydujesz Spiryt:)

Napisano

Nie byłbym tak kategoryczny w twierdzeniu, że denaturat uszkdzi układ paliwowy. Co roku przed zimą dodawałem denaturat, ostatnio w związku z jazdą na LPG tankuję benzynę rzadko, ale przed zimą również dodawałem denaturat. I to w proporcjach ciut większych niż przy jeździe na benzynie. Przy zmianie zbiornika w środku było czyściutko. Na dnie byla oleista plama wielkości dwuzłotówki i nic pozatym. Może to zasługa stacji na których tankowałem, ale denaturatu prawdopodobnie też. Ale denaturat denaturatowi nierówny szczególnie gdy firma chce szybko zbić kasę. kupowałbym denaturat na któym wyrażnie pisze, że ma ok 95*.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.