Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OPEL CORSA A 1992 1.2

Featured Replies

Napisano

Witam! Od niedawna zostałam szczęśliwą posiadaczka Opla Corsy A. Auto jeździ jak żyleta, stan idealny, ale mam jeden problem. Corsa nie posiada zapalniczki, która jest mi niezbędna grinser006.gif Czy jesteście w stanie mi doradzić, czy da się w tym modelu zamontować takową? I czy w domowych warunkach jest to możliwe czy lepiej zlecić to specjaliście? I jeszcze jedna kwestia - wymiana żarówki w kabinie... Jak to cholerstwo ogarnąć?! Na necie nie mogłam znaleźć żadnej instrukcji typu "zrób to sam"... :/ I co sądzicie o zainstalowaniu brzęczka do wyłączania świateł? Kilka razy juz się złapałam na tym, że zapominam włączyć lub wyłączyć świateł :/ Kwestia przyzwyczajenia ze starego autka, w którym światła wyłączały się po zgaszeniu silnika....

Dzięki za wszystkie podopowiedzi!

Napisano

> Corsa nie posiada zapalniczki, która jest mi niezbędna Czy

> jesteście w stanie mi doradzić, czy da się w tym modelu zamontować takową? I czy w domowych

> warunkach jest to możliwe czy lepiej zlecić to specjaliście?

Spokojnie można samemu to zrobić- jest to kwestia podciągnięcia dwóch kabli. Oczywiście o ile nie ma się dwóch lewych rąk do takiej roboty i trochę podstawowej wiedzy elektycznej wink.gif.

Żeby nie trzeba było szukać miejsca na otwór na zapalniczkę można zamontować zewnętrzne gniazdo zapalniczki, takie obudowane jak na foto(chyba, że faktycznie potrzebna ci jest zapalniczka a nie gniazdo palacz.gif)

1.JPG

Żródło: " target="_blank">http://www.jamax24.home.pl

> I jeszcze jedna kwestia - wymiana

> żarówki w kabinie... Jak to cholerstwo ogarnąć?! Na necie nie mogłam znaleźć żadnej instrukcji

> typu "zrób to sam"... :/

jeżeli chodzi o to oświetlenie na gorze to ze zdjęć wychodzi mi, żę to jest podobnie jak w Astrze F czyli pomiedzy ten plastik na gorze a "szkło" lampki wkładach np. cienki śrubokręt i podważasz

> I co sądzicie o zainstalowaniu brzęczka do wyłączania świateł?

za bardzo nie wiem o co pytasz niewiem.gif

chcesz go mieć to montujesz, nie chcesz to nie montujesz