Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doradźcie co zamontować..

Featured Replies

Napisano

Samochód jak w podpisie. Zdecydowałem się już na instalkę Elpigaz II generacji. Doradźcie jaki komputer wybrać niewiem.gif Myślę o Heveliszu a Wy co o tym sądzicie?

Napisano

> Samochód jak w podpisie. Zdecydowałem się już na instalkę Elpigaz II

> generacji. Doradźcie jaki komputer wybrać Myślę o Heveliszu a

> Wy co o tym sądzicie?

duże masz przebiegi? teraz średnio sie opłaca zakładać gaz

Napisano
  • Autor

> duże masz przebiegi? teraz średnio sie opłaca zakładać gaz

Około 2600 km miesięcznie.

Napisano

> Około 2600 km miesięcznie.

no to by sekwencja spasiła, bo się w miarę zwróci, a jeżeli nie to i II generacja Lovato + Bingo-S lub Al700

Napisano
  • Autor

Zakładam w warsztacie w Toruniu z dobrą renomą - mechanik mi go polecał i mój kumpek, który tam zakładał, słyszałem także dobre opinie od innych osób. Własciciel tego zakładu powiedzial, że istotnie sekwencja ma więcej plusów, ale do mojego auta (96') nie bardzi to ma sens. Opościł mi nawet na cenie ze względu na wiek auta, ale nie namawiła zbyt do zakładania sekwencji. Powiedział, że II gen. bedzie chodziła bez problemu, bo inaczej by się za to nie brali. Mówił, że najstarsze auto w którym montowalii IV gen. był z 1998 r.

Uczciwie podchodzą do sprawy.

Tak ja juz pisałem Elpigaz jest przesądzony, bo mam bardz=o dobre doświadczenia z instalką tej firmy z poprzedniego samochodu (Kadett C16NZ). Chodzi mi tylko o wybranie dobrego kompa.

Napisano

> (Kadett C16NZ). Chodzi mi tylko o wybranie dobrego kompa.

jak wyżej

a jeżeli to jednopunkt to Bingo-M

Napisano

> Samochód jak w podpisie. Zdecydowałem się już na instalkę Elpigaz II

> generacji. Doradźcie jaki komputer wybrać Myślę o Heveliszu a

> Wy co o tym sądzicie?

Z tego co widzę na stronie elpigazu, to dla II gen jest to jedyny dostępny sterownik. Są jeszcze do dostania inne (VOILA, VOILA PLUS, NICOLAUS, HEVELIUS, LEONARDO) ale jako produkt dla II to już tylko hevelius.

Kolega wszim nie czyta uważnie smile.gif - ja wiem, że każdy swoje chwali (z małymi wyjątkami), tym bardziej, że w podpisie stoi jak byk Astra 16V (a te już chyba tylko z wielopunktem, więc propozycja bingo-m już zdecydowanie odpada), ale tu chodzi tylko o elpigaz smile.gif. W zakładzie z autoryzacją elpigazu raczej innego sterownika nie założą niż elpigazowski a więc propozycje typu bingo czy just odpadają w przedbiegach.

W jakim zakładzie będziesz to montował? Bo swoją F'kę dawno temu też w Toruniu gazowałem, przy okazji odwiedzin rodzinki.

Napisano
  • Autor

Dzięki.

Wszystkie sterowniki, które wymieniłeś są dla II gen.

Gaz zamontowalem dzisiaj w TOTU na ul. Chrobrego.

Instalator założył mi rurę odwrócona w stronę silnika, bo na LPG gasł na luzie przy szybkiej jeździe. Musi tak być czy da się z normalnym wlotem od przodu? Chyba trzeba wtedy zrobic kompensację, ale nie wiem dokladnie na czym ona polega.

Na gazie chodzi ok, ale po przyjeździe do domu stwierdzilem, że nie chce chodzić na benzynie - gasnie na wolnych pbrotach i jest zamulony.

Może ktoś coś doradzi, na cojeszcze powinienem zwrócić uwagę montażyście, bo jutro się do niego wybieram.

Napisano

> Kolega wszim nie czyta uważnie - ja wiem, że każdy swoje chwali (z

> małymi wyjątkami), tym bardziej, że w podpisie stoi jak byk

> Astra 16V (a te już chyba tylko z wielopunktem, więc propozycja

blush.gif no fakt, znaczy musiałem byc już mencony

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.