Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C4-ciągłe poziomowanie ksenonow.

Featured Replies

Napisano

Witam, dzisiaj zauważyłem, że podczas odpalania rano, miga kontrolka od świateł mijania oraz stojąc na przykład na skrzyżowaniu, widać, że ksenon się cały czas poziomuje, i skokami promień światła przesuwa się góra dół. Co mogło paść i na jakie koszta się szykować? smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Witam, dzisiaj zauważyłem, że podczas odpalania rano, miga kontrolka od świateł mijania oraz stojąc

> na przykład na skrzyżowaniu, widać, że ksenon się cały czas poziomuje, i skokami promień

> światła przesuwa się góra dół. Co mogło paść i na jakie koszta się szykować?

> Pozdrawiam

Czujnik samopoziomowania zerknąć, u mnie cały czas się ustawia w Megane, dynamicznie, po odpaleniu, na światłach, w trakcie jazdy ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Czujnik samopoziomowania zerknąć, u mnie cały czas się ustawia w Megane, dynamicznie, po

> odpaleniu, na światłach, w trakcie jazdy

U mnie w C5 z 2003 roku również ustawicznie szuka poziomu - choć gdy stoję stabilnie, to nie. Zaraz po zakupie zauważyłem, że jeden z silniczków jakby drgał, ale po rozebraniu/wymontowaniu reflektora celem wymiany palników i zmontowaniu już z nowym drganie ustąpiło. Może więc wystarczy rozebrać, przy okazji poczyścić np. jakieś styki, albo po prostu ruszyć toto i będzie git cool.gif

Napisano

> U mnie w C5 z 2003 roku również ustawicznie szuka poziomu - choć gdy stoję stabilnie, to nie. Zaraz

> po zakupie zauważyłem, że jeden z silniczków jakby drgał, ale po rozebraniu/wymontowaniu

> reflektora celem wymiany palników i zmontowaniu już z nowym drganie ustąpiło. Może więc

> wystarczy rozebrać, przy okazji poczyścić np. jakieś styki, albo po prostu ruszyć toto i

> będzie git

Drgań przed demontażem i po złożeniu nie było, poziomowanie tylko. Po wymianie palników i czyszczeniu układu optycznego jest dzień przed pojazdem, nawet w nocy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Drgań przed demontażem i po złożeniu nie było, poziomowanie tylko. Po wymianie palników i

> czyszczeniu układu optycznego jest dzień przed pojazdem, nawet w nocy

Okazało się, że przedni czujnik poziomowania jest luźny, tzn połączenie za pomocą nita wyrobiło się i trzeba jeszcze raz na wiercić i przynitować jeszcze raz. Dziękuję za wszystkie rady smile.gif